Φωτογραφία: Shutterstock

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα -Ζουμερό και απολαυστικό, πολύ εύκολο

Το κοτόπουλο είναι ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια.

Οι εύκολες συνταγές και το εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα είναι δύο από τους λόγους που επιλέγει κανείς να φτιάξει ένα κοτόπουλο ενώ η συνταγή για το λεμονάτο στην κατσαρόλα είναι μια από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων.

Το πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο μπορεί να συνδυαστεί με πατάτες ή ρύζι. Είναι μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο, που θα λατρέψουν όλοι.

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα -Ζουμερό και απολαυστικό, πολύ εύκολο

Υλικά

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • 1 πορτοκάλι
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 3-4 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα μπούτια κοτόπουλο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να τσιγαριστούν καλά από όλες τις πλευρές σε καυτό λάδι και έπειτα τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρουμε στο λάδι της κατσαρόλας μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα.

Στύβουμε το ένα λεμόνι και το πορτοκάλι και περιχύνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το κύμινο και το δεντρολίβανο (ανάλογα με τα γευστικά γούστα αυξάνουμε ή μειώνουμε τις ποσότητες ), και τον ζωμό λαχανικών. Κόβουμε το άλλο λεμόνι σε ροδέλες και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου ή ρύζι.