Koτόπουλο με πατάτες στο φούρνο σε πυρέξ

Γιατί αυτό το φαγητό θα μας φέρνει πάντα δάκρυα στα μάτια

Αν η ανακούφιση είχε πρόσωπο, θα έμοιαζε με ένα πιάτο αχνιστού, καλομαγειρεμένου φαγητού στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Μέσα σε αυτό το πιάτο δεν υπάρχουν μόνο τα υλικά που ανακατεύτηκαν αλλά και συναίσθημα. Η εκπεφρασμένη ανάγκη μας για φροντίδα και κατανόηση.

Μέσα σε μια καθημερινότητα, όπου όλα μοιάζουν ίδια, αυτό που μπορεί να αλλάξει εδώ και τώρα, είναι ο τρόπος που τα βλέπουμε. Mικρές αλλαγές, γίνονται οι νέες μας συνήθειες και οι νέες συνήθειες, μια άλλη οπτική για τη ζωή. Δίνοντας σημασία στη στιγμή, την κάνετε ξεχωριστή. Το ίδιο θα συμβεί και με τις γεύσεις: αν επενδύετε στα υλικά που τις δημιουργούν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε, που τρέφεστε, που ζείτε. Οταν φτιάχνουμε και γευόμαστε την τροφή με αφοσίωση, ο εαυτός μας πάντα θα μας επιβραβεύει. Κι έτσι όλα θα μοιάζουν δυνατά.

Αν ανατρέξετε στις πρώτες εικόνες της ζωής σας, ίσως, η ανάμνηση που θα έρθει σύντομα στο συνειδητό σας να είναι το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και οι γεύσεις που έμειναν, τελικά, ανεξίτηλες. Από τότε, μέχρι σήμερα, σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά. Η ποιότητα των πρώτων υλών και οι τεχνικές μαγειρέματος έχουν εξελιχθεί και πλέον μπορούν να φτάσουν στο πιάτο μας γεύσεις που υπόσχονται να μας συγκινήσουν ακόμα πιο έντονα. Αν το κοτόπουλο εξακολουθεί να είναι το comfort food της καρδιάς σας και η γεύση από την φουρνιστή εκδοχή του με τις μελωμένες πατατούλες ή το γεμάτο θαλπωρή γιουβέτσι κοτόπουλο της γιαγιάς σας που έσταζε κόκκινη σάλτσα και αγάπη σας γεμίζει ακόμα συναισθήματα, μπείτε στην κουζίνα και ζωντανέψτε τις αναμνήσεις που ανέθρεψαν το σώμα και την καρδιά σας.

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής Πίνδος με την πλούσια γεύση τους, μπορούν να γίνουν το θεμέλιο για λαχταριστά πιάτα που θα σας συντροφεύουν όλο τον χειμώνα και θα κάνουν το κουρασμένο από στρες και πρόχειρα σνακ στομάχι σας, να χαμογελά από ευχαρίστηση.

Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής Πίνδος, που τρέφονται μόνο με 100% πιστοποιημένες τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι -εξου και το κίτρινο χρώμα τους-, μεγαλώνουν με παραδοσιακό τρόπο εκτροφής, σε υψόμετρο άνω των 700 μ στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν λάβει την διάκριση του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας -iTQi στις Βρυξέλλες.

Στη «συνάντηση» της ποιότητας και της πλούσιας γεύσης -εκεί συμβαίνουν τα «θαύματα» στην κουζίνα. Τα κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής Πίνδος είναι μια αφορμή για να μπείτε στο δημιουργικό «εργαστήρι» του σπιτιού και φτιάξετε ένα πεντανόστιμο πιάτο, με πικάντικη γεύση που θα ζεστάνει την καρδιά σας. Βάλτε το τηγάνι στην φωτιά, βγάλτε από το ντουλάπι τα καρυκεύματα και φτιάξτε ένα πιάτο που θα αλλάξει όλη την εβδομάδα σας!

Συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά

500 γρ. φτερούγες Κοτόπουλου Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
4 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας ρυζόξιδο ή μηλόξιδο
1/4 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
1 κουτ. σούπας λευκό σουσάμι
Αλάτι
Πιπέρι

Φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Προετοιμασία

-Κόψτε τις φτερούγες Κοτόπουλου Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ στις αρθρώσεις, δηλαδή σε 3 κομμάτια.
-Βάλτε σε βαθύ τηγάνι το σησαμέλαιο με το σκόρδο και όταν ζεσταθούν, ρίξτε τις φτερούγες και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμυδάκια.
-Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε τα υλικά για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
-Ρίξτε μετά με τη σειρά το χυμό πορτοκαλιού, το ρυζόξιδο, το μέλι και τη σόγια σος.
-Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
-Πασπαλίστε με το μαύρο και το λευκό σουσάμι και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.