Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, σαν πίτσα -Ναι, καλά διάβασες, και είναι φανταστική
BOVARY ⸻ 10 SEP 2022
Το κολοκύθι είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και όχι άδικα.
Είναι ένα υλικό πασπαρτού το οποίο μπορεί να εμπλουτίσει μια πληθώρα συνταγών, και αποτελεί την ιδανική βάση για θρεπτικές και νόστιμες πίτες κάθε λογής.
Συγκεκριμένα, η συνταγή του Πάνου Παπαδάκη για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι το καλύτερο πιάτο που δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα. Η εκτέλεση της είναι πανεύκολη και η πλούσια γεύση και υφή που προκύπτει θυμίζουν μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή πίτσας.
Yλικά
Για τα κολοκυθάκια:
- 2 κολοκυθάκια(600 γρ)
- αλάτι
Για το μείγμα:
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ νερό+τον χυμό από τα κολοκυθάκια(συνολικά 300 γρ)
- 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ αλεύρι καλαμποκιού
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Για το πασπάλισμα:
- 150 γρ ημίσκληρο τυρί
- 50 γρ τυρί κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 30' μέχρι να αφυδατωθούν.
- Βάζουμε σε ένα μπολ πρώτα το νερό, μετά τα αλέυρια και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 46 εκατοστών και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25' στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ξαναψήνουμε για περίπου 8'.