Κολοκυθάκια γεμιστά -Η καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψεις, ελαφριά και γευστικά
Το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι γεγονός πως, αποζητάμε φαγητά δροσερά. Ένα από αυτά είναι και τα γεμιστά κολοκυθάκια.
Τα
γεμιστά είναι ένα φαγητό που λατρεύουν
όλοι, τόσο για την ευκολία τους στο
μαγείρεμα, όσο και για το γευστικό
αποτέλεσμά τους. Αν ψάχνεις μια συνταγή
για γεμιστά και αν σου αρέσουν τα
κολοκυθάκια, τότε είσαι στο κατάλληλο
άρθρο.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο
βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για
γεμιστά κολοκυθάκια. Εύκολη παρασκευή
και εγγυημένο αποτέλεσμα. Το φαγητό
αυτό είναι η απόλυτη λύση για τις ζεστές
ημέρες του καλοκαιριού, επομένως πρέπει
να τη δοκιμάσεις.
Η συνταγή είναι από τον Γιάννη Λουκάκο.
Υλικά:
- κολοκύθια γεμιστά
- 500 γρ. νερό
- κορν φλάουρ
- χυμός λεμονιού
Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.):
- 2.400 γρ. γέμιση
- 40 γρ. Λεμόνι
Για τη γέμιση:
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
- 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 800 γρ. νερό
- 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 20 γρ. αλάτι
- 10 γρ. άνηθο
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- 240 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Για το μαγείρεμα, τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.
Για τα κολοκύθια, κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.
Για τη γέμιση ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.