Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για κοκκινιστό κριθαράκι - «Μαμαδίστικο», έτοιμο σε 10 λεπτά

Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά είναι χωρίς καμιά αμφιβολία το κριθαράκι.

Το ζυμαρικό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, είναι τόσο λαχταριστό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, πόσο μάλλον όταν σερβίρεται ζεστό, με τριμμένο τυρί και λίγο πιπέρι.

Η σημερινή συνταγή όχι μόνο είναι εύκολη αλλά είναι και υγιεινή καθώς, έχει λαχανικά. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τσιγαρίσετε σε ένα βαθύ τηγάνι τα λαχανικά σας και να αφήσετε το κριθαράκι να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.

Δείτε τη συνταγή για το κοκκινιστό κριθαράκι

Υλικά

  • Μια μικρή συσκευασία κριθαράκι 250 γρ.
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία πολτό τομάτας
  • Μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο καρότο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό
  • αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινώντας, ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά και ξεκινάμε να τα τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι, όλα εκτός από τις ντομάτες. Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε την τομάτα, τα μπαχαρικά μας και ρίχνουμε τη συσκευασία τοματοπελτέ.

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας καλά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κριθαράκι. Προσθέτουμε το νερό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Tip: Το κριθαράκι χρειάζεται προσοχή για να μην κολλήσει στο σκεύος επομένως, ανακατέψτε συχνά και αν «πιει» το νερό του, προσθέστε λίγο νερό ακόμη. Το κριθαράκι σας θα είναι έτοιμο στα 20 με 14 λεπτά.

Σερβίρετε με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο πιπέρι.