Κοκκινιστά κεφτεδάκια με λινγκουίνι: Το μαμαδίστικο πιάτο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 06 NOV 2021
Λατρεύουμε τον συνδυασμό του κιμά, με την ντομάτα και τα ζυμαρικά. Άλλωστε το αγαπημένο μας φαγητό, μεγαλώνοντας, ήταν τα μακαρόνια με κιμά ή κόκκινη σάλτσα.
Ένα άλλο μαμαδίστικο πιάτο που αγαπάμε είναι το κοκκινιστά κεφτεδάκια, πόσο μάλλον όταν αυτά συνδυάζονται με νόστιμα ζυμαρικά.
Ψάξαμε και βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και λινγκουίνι. Είναι πολύ εύκολη και γίνεται πιο γρήγορα από ό,τι νομίζεις.
Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, μικροί και μεγάλοι και ιδανικό για το μεσημεριανό τραπέζι.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κούπα μαϊντανό
- Ψίχα από 2 φέτες ψωμί, μουσκεμένη σε νερό
- 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κύβο λαχανικών
- 60 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.γ. βασιλικό τριμμένο ή 4 φύλλα φρέσκο
- 500 γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μούλτι, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι και χτυπάμε.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ με τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Παίρνουμε ένα πιάτο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τοοποθετώντας τα εκεί.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (30 ml) και αφήνουμε να κάψει καλά.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια να τηγανιστούν για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε καλά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μπαχάρι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 300 ml από το βρασμένο νερό των ζυμαριών.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Έτοιμο! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από την Sotiria amor