σοκολατόπιτα

Θεϊκό κέικ σοκολάτας με μόνο 2 υλικά: Λαχταριστό και πανεύκολο, γίνεται στο πι και φι

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα γλυκό για να απολαμβάνουμε στη υπόλοιπη ζωή μας, αυτό θα ήταν σίγουρα ένα σοκολατένιο κέικ.

Συνδυάζει την αφράτη, μαλακή υφή του κέικ με τη λαχταριστή, γεμάτη γεύση της σοκολάτας.

Μεγαλώσαμε τρώγοντας το κέικ της μαμάς ή της γιαγιάς και είναι μια γεύση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Το κέικ σοκολάτας είναι το πιο απλό γλυκό σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά.

Αν λοιπόν θέλεις η επόμενη γλυκιά σου δημιουργία να είναι ένα απολαυστικό, σοκολατένιο κέικ, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή.

Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης μοιράστηκε την απίθανη συνταγή του για κέικ με μόλις 2 υλικά. Κι όμως γίνεται! Kαι το αποτέλεσμα είναι θεϊκά κολασμένο!

Το κέικ σοκολάτας φτιάχνεται πανεύκολα και σε χρόνο dt.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 4 μεσαία αυγά
  • Προαιρετικά: ξύσμα πορτοκαλιού ή μπαχαρικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Αφού λιώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός για να γίνουν μαρέγκα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα την λιωμένη κουβερτούρα με τους κρόκους.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις, μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού ή μπαχαρικά.
  • Τέλος, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με πραλίνα ή λιωμένη σοκολάτα.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr