Kέικ πορτοκαλιού με λίγα υλικά και χωρίς μίξερ -Αφράτο και απολαυστικό
Το κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά σνακ μικρών και μεγάλων.
Είναι αυτό το σνακ που παίρνουμε μαζί στη δουλειά ή βάζουμε στο σχολείο για τα παιδιά ή που απολαμβάνουμε ακόμη και με τον πρωινό καφέ μας.
Είναι αφράτο, λαχταριστό, με υπέροχη γεύση που σε κάνει να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά.
Η σνταγή που έχουμε αυτή τη φορά είναι απλή και το αποτέλεσμα μοναδικό. Το κέικ πορτοκαλιού θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας.
Κέικ πορτοκαλιού με λίγα υλικά και χωρίς μίξερ -Αφράτο και απολαυστικό
Υλικά:
- 1 γλυκό πορτοκάλι χωρίς κουκούτσι με φλούδα
- 3 μεγάλα αυγά
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα σας, αν θέλετε προσθέστε μία κούπα αντί μισή)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το πορτοκάλι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε δόσεις ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει το μείγμα μας μετά το ψήσιμο. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) στους 180 βαθμούς.
Για να δείτε αν είναι έτοιμο το κέικ, χαράξτε με ένα μαχαίρι μέχρι την «καρδιά» του κέικ. Αν στο μαχαίρι σας έχει υπολείμματα από το κέικ χρειάζεται λίγο ακόμη, αν πάλι βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.