Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για κέικ πορτοκάλι -Αφράτο και αρωματικό, γίνεται πανεύκολα

Τα κέικ έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Το κέικ είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα γλυκού, που υπάρχει σε κάθε σπίτι για να μας γλυκάνει μετά από μια δύσκολη ημέρα. Είναι αφράτο, μαλακό, λαχταριστό και ό,τι πρέπει να τις απογευματινές λιγούρες παρέα με μια κούπα καφέ.

Η συνταγή για ο αφράτο κέικ πορτοκάλι είναι από το Instagram προφίλ Mpaxari & kanela και χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για το πιο λαχταριστό κέικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Δείτε παρακάτω τα υλικά και τα βήματα για τη συνταγή

Υλικά

  • 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (300 γρ)
  • 1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ (130 γρ)
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι (πολτό, με τη φλούδα)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (130γρ) ή 1/2 φλιτζάνι κεφίρ (90 γρ)
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(3 μισή φλυτζάνια)
  • 2 βανίλιες
  • 3 κγ μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, 4 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, τον πολτό , το γάλα , το αλεύρι κουταλιά κουταλιά με τις βανίλιες, το αλάτι το μπεικιν κοσκινισμένα. Χτυπάμε ελαφρά ένα λεπτό ακόμα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.

Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ μέσα στη φόρμα προτού το ξεφορμάρουμε.