Φωτογραφία: Unsplash/ @micheile

Κέικ με καφέ και σοκολάτα -Ο απόλυτος συνδυασμός

Το κέικ είναι ένα γλύκισμα που συντροφεύει κάθε στιγμή της ημέρας μας.

Ένα κέικ είναι το ιδανικό κολατσιό, για παιδιά και μεγάλους, αφού πάντα μπορείς να έχεις ένα κομμάτι στην τσάντα σου αλλά ακόμη είναι και εξαιρετικός συνδυασμός με τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ.

Οι συνταγές για κέικ είναι εύκολες και πράγματι, μπορείς να πειραματιστείς με γεύσεις και αρώματα, ανάλογα με τα δικά σου γούστα, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως, στο συνδυασμό του αρωματικού καφέ με το κέικ δεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτα.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε τη συνταγή για κέικ με αρωματικό καφέ φίλτρου που θα σε ενθουσιάσει αφού αφενός είναι εύκολη, αφετέρου το αποτέλεσμα είναι super γευστικό.

Η συνταγή είναι από το syntagestisgogos.gr

Κέικ με αρωματικό καφέ και σοκολάτα

Υλικά

  • βούτυρο 125γρ.
  • Ζάχαρη 396γρ.
  • 3 αυγά
  • αρωματικό καφέ σε 100 ml νερό
  • κρέμα γάλακτος 200 ml
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι φαριν απ 370 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ 3 κ.γ
  • σταγόνες σοκολάτας 100 γρ.
  • Καφές 3.κγ φίλτρου για το πασπάλισμα της φόρμας
  • κουβερτούρα λευκή 120 γρ.για την επικάλυψη του κέικ

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον καφέ μας πρώτα στην καφετιέρα και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο λίγο να ραφινάρατε και προσθέτουμε διαδοχικά ζάχαρη και ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Με ένα μαχαιράκι σχίζουμε κατά μήκος το μπαστούνι βανίλιας και ρίχνουμε τα σποράκια στο μίγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε διαδοχικά αλεύρι με την κρεμά γάλακτος όπου έχουμε ανακατέψει μέσα στην κρέμα τον κρύο καφέ μας.

Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με πλαστική σπάτουλα. Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα μας και την πασπαλίζουμε με τον καφέ,(το πασπάλισμα με τον καφέ κάνει τραγανό το κέικ από έξω)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά το κέικ μας εκτός φούρνου και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Σε μπεν μαρι και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και γαρνίρουμε από πάνω το κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγο καφέ,σταγόνες σοκολάτας κούκους καφέ σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.