Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, χωρίς βούτυρο -Αφράτο και πεντανόστιμο
Το κέικ είναι ένα γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα κάθε εποχή του χρόνου, πόσο μάλλον όταν δεν έχει πολλές θερμίδες.
Οι παραλλαγές είναι πολλές, είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας, είτε του πορτοκαλιού, υπάρχει ποικιλία που μπορείς να επιλέξεις ενώ μπορείς να προσθέσεις εκχυλίσματα που ταιριάζουν στα γευστικά σου γούστα.
Η συνταγή που βρήκαμε πάντως μετά από μια έρευνα στο διαδίκτυο, για κέικ με γιαούρτι και ελαιόλαδο είναι η συνταγή που θα σε κάνει να κολλήσεις, αφού με τη γεμάτη γεύση του και τα αρώματά του θα γίνει το αγαπημένο σου.
Η συνταγή είναι από το foodaholics
Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, χωρίς βούτυρο
Υλικά
- 4 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml κονιάκ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ καλαμποκάλευρο
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 μπείκιν
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στην ζύμη. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μία οδοντογκυφύδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.