Κασερόπιτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι -Μούρλια
Βρήκαμε και δοκιμάσαμε μια πεντανόστιμη και λαχταριστή κασερόπιτα, η οποία φτιάχνεται με γιαούρτι και χωρίς φύλλο, που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό, αλλά και ως ορεκτικό στα τραπέζια της Κυριακής -είναι το τέλειο συνοδευτικό.
Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια λαχταριστή κασερόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα υλικά είναι απλά, η διαδικασία καθόλου δύσκολη και θα σου λύσει τα χέρια. Δεν θα κάτσεις για πολλή ώρα στην κουζίνα σου.
Οι πίτες αποτελούν αγαπημένο πιάτο της ελληνικής γαστρονομίας, ειδικά όταν είναι εύκολες είναι η ιδανική λύση για τις μέρες που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις.
Η παρακάτω συνταγή για κασερόπιτα είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες -ένα έδεσμα που θα σε βοηθήσει όταν η φαντασία έχει στερέψει!
Υλικά συνταγής:
- 400 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, με 2% λιπαρά
- 150 γρ. καλαμποκάλευρο
- 3 αυγά μεσαίου μεγάθους
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε τέλος το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε λίγη ώρα ακόμα.
Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Την ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.
Τη συνταγή βρήκαμε στο sintayes.gr.