Καριόκες με 3 υλικά: Η πανεύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας προτείνει τα πιο λαχταριστά σοκολατάκια!
Όλοι λατρεύουν τα γλυκά, και φυσικά η σοκολάτα αποτελεί τον «αρχηγό» των επιδορπίων! Οι καριόκες, το απίθανο μαλακό σοκολατάκι που μας έρχεται από την Ξάνθη, αποτελεί την ιδανική εύκολη λύση για ένα σπιτικό επιδόρπιο.
Δημιουργημένες από τον Γιώργο Παπαπαρασκευά, οι καριόκες γεννήθηκαν το 1926 στην Ξάνθη και γρήγορα καθιερώθηκαν σε όλη την Ελλάδα ως το ιδανικό κέρασμα για κάθε περίσταση. Το παραδοσιακό γλύκισμα πήρε την ονομασία του από το σοκολατί χρώμα των κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέριο της Βραζιλίας: τις γνωστές «Cariocas»!
Σήμερα λοιπόν, σας παρουσιάζουμε την πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη, για απίθανες καριόκες με μόλις 3 υλικά!
Καλή απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βανίλια υποβρύχιο
85 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. κουβερτούρα
Προαιρετικά:
150 γρ. ξηρούς καρπούς
100 γρ. γλυκό του κουταλιού
30 ml. κονιάκ
Για επικάλυψη:
750 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την βανίλια με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνουν ένα μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σοκολάτα, που πριν έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε όποια από τα προαιρετικά υλικά μας θέλουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αμέσως μετά, βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το κάνουμε ρόλο (σαν σαλάμι) στη διάμετρο που επιθυμούμε τις καριόκες μας και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τα 500 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι όσο πιο πολύ μπορούμε.
Κατεβάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα μας από το μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.
Βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό μας το ξετυλίγουμε και αφού κόψουμε καριόκες στο πάχος που επιθυμούμε, τις βουτάμε μια μια μέσα στην σοκολάτα. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις αφαιρούμε και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.
Τέλος, αφού παγώσουν οι καριόκες, μπορούμε αν θέλουμε να τις τυλίξουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.
Τις συντηρούμε στο ψυγείο.
Έτοιμες οι καριόκες. Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr.