Γύρος με στιλ: Ο Χριστόφορος Πέσκιας επανασυστήνει το σουβλάκι με αβοκάντο και γιαούρτι
Στην ίδια γειτονιά με το Dopios, ένα νέο μαγαζί για σουβλάκια με το όνομα «Κάψα» άνοιξε τις πόρτες του.
Ο γύρος στροβιλιζόταν μπροστά από μια κατασκευή με ραφάκια από πυρότουβλο που γεμίζουν κάρβουνα και ψήνουν αργά το κρέας. Μαρινάρεται όπως το al pastor και γι΄αυτό είναι και κάπως πιο πικάντικος, έχει μια πιο σπιρτόζικη γεύση.
Στην Κάψα όλα είναι χειροποίητα και επιλεγμένα με προσοχή, όπως για παράδειγμα οι πίτες τις οποίες προμηθεύονται από το εργαστήριο Σταμάτη που λειτουργεί στο Περιστέρι από τη δεκαετία του ‘70.
Ως ένα γνήσιο σουβλατζίδικο, εδώ θα βρείτε όλα τα κλασσικά: καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο, κεμπάπ. Η έμπνευση, όμως, το Χριστόφορου Πέσκια δεν περιορίζεται και ανοίγει τη βεντάλια της γεύσης, καθώς δίπλα στο τζατζίκι ή το δροσερό γιαούρτι, υπάρχει μαγιονέζα κάρι, κυπριακό pico de gallo με ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ντομάτα και μαϊντανό, αλλά και πράσινη κερατένια με την κάψα της πιπεριάς κέρατο να είναι το κάτι άλλο.
Στην Κάψα, μπορείτε να φτιάξετε το σουβλάκι σας με ό,τι συνδυασμό σας κάνει κέφι, παίζοντας με τα dips. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην βάλετε μέσα πατάτες –ξέρουμε πόσο τις αγαπάτε, αλλά η γεύση του κρέατος είναι τρομερή όποτε αφήστε την να σας κατακλύσει.
Στο μενού αναμφισβήτητα ξεχωρίζουν τα signature τυλιχτά από τον Χριστόφορο Πέσκια. Μπορεί να τα κοιτάξετε με κάποια δυσπιστία, ωστόσο, δώστε μια ευκαιρία και δοκιμάστε τους συνδυασμούς, όπως γύρος χοιρινός σε πίτα
με αβοκάντο, ντομάτα και γιαούρτι ή καλαμάκι κοτόπουλο με ντομάτα, κρεμμύδι και μαγιονέζα curry. Πόσο πάει το κοτόπουλο με το κάρι!
Αν πάλι είστε vegetarian μπορείτε να απολαύσετε μανιτάρια, αβοκάντο και πράσινη κερατένια σάλτσα ή μανιτάρια με ό,τι εσείς επιθυμείτε.
Πού: Σκουλενίου 4, Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, 2103231366