Καλαμαράκια στο φούρνο σαν τηγανητά - Η πιο υγιεινή αλλά λαχταριστή συνταγή που μυρίζει θάλασσα
Το καλοκαίρι μυρίζει θάλασσα, αλμύρα και εκλεκτά εδέσματα. Μετά από ένα δροσερό μπάνιο και ηλιοθεραπεία, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα πιάτο με καλαμαράκια, πατάτες τηγανητές, χωριάτικη σαλάτα και λίγο ουζάκι.
Λατρεύουμε τα τηγανητά καλαμαράκια όσο τίποτα. Ξέρουμε όμως ότι το λάδι από το τηγάνισμα δεν είναι και πολύ υγιεινό.
Τι θα λέγατε λοιπόν για πεντανόστιμα καλαμαράκια στο φούρνο, σαν τηγανητά;
Είναι σίγουρα πιο υγιεινή επιλογή αλλά η γεύση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τηγανητά αδελφάκια της.
Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για καλαμαράκια ή θράψαλα στον φούρνο σαν τηγανητά, που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
Καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια ή τα θράψαλα, αφού τα έχουμε πλύνει, καθαρίσει, κόψει και σουρώσει σε ένα τρυπητήρι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρωθούν όλα και τα ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια τα ξεχωρίζουμε και τα τινάζουμε να φύγει το έξτρα αλεύρι.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα καλαμαράκια με απόσταση μεταξύ τους.
Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220C μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!