Έτοιμο σε 5 λεπτά -Ο οίκος Gucci έχει την τέλεια συνταγή για αυθεντικό ιταλικό τιραμισού
Υπάρχει ένα εστιατόριο στο Beverly Hills που ονομάζεται Gucci Osteria da Massimo Bottura και ανήκει πράγματι στον διάσημο ιταλικό οίκο.
Η καλαίσθητη και απίστευτα stylish osteria άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο και είναι το πρώτο γαστρονομικό εγχείρημα του οίκου στις ΗΠΑ, σε σύμπραξη με τον διάσημο μισελενικό σεφ Massimo Bottura.
Εν μέσω καραντίνας, ο οίκος αποφάσισε να εγκαινιάσει μια πιο διαδραστική σχέση μεταξύ του κοινού και του εστιατορίου, λανσάροντας μια σειρά από βίντεο με εύκολες συνταγές στο κανάλι του στο Youtube.
Σε αυτό το «επεισόδιο» ο Chef de Cuisine του εστιατορίου Mattia Agazzi, μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε το αυθεντικό ιταλικό τιραμισού μέσα σε μόλις 5 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κρέμα
250 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγού
400 ml εσπρέσσο σε θερμοκρασία δωματίου
ένα πακέτο σαβαγιάρ
Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το μασκαρπόνε, την κρέμα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αβγού και στη συνέχεια χτυπήστε τα στο μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αρχίστε να «χτίζετε» το τιραμισού κατευθείαν στο πιάτο, αρχίζοντας με την κρέμα. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ στον καφέ και στρώστε τα από πάνω. Προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος πασπαλίστε το τιραμισού με κακάο.
Δείτε το βίντεο.