Μπισκότα αμαρέτι

Πεντανόστιμα μπισκότα αμαρέτι -Η εύκολη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για να συνοδεύσεις το ρόφημά σου

Σαββατοκύριακο έφτασε και θέλουμε να ξεκουραστούμε από όλη την κουραστική εβδομάδα που πέρασε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια ζεστή κούπα καφέ, μερικά νόστιμα μπισκοτάκια και χουχούλιασμα στον καναπέ;

Καφές check, κουβέρτα check. Τι μας λείπει;

Λατρεύουμε τα μπισκότα, άλλα τραγανά και άλλα μαλακά, απλά ή με γεύσεις, καθώς αποτελούν το ιδανικό, γλυκό σνακ όταν έχουμε λιγούρες.

Τα σπιτικά μπισκότα όμως είναι ακόμη καλύτερα, καθώς τα φτιάχνουμε με μεράκι ενώ μοσκοβολά όλο το σπίτι. Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για αμαρέτι, τα κλασσικά ιταλικά μπισκότα.

Είναι αρωματικά ενώ γίνονται με αμύγδαλο και συνοδεύουν τέλεια τα ζεστά μας ροφήματα.

Κράτα σημειώσεις:

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. αμύγδαλα λευκά
4 τμχ. πικραμύγδαλα (προαιρετικά)
125 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 τμχ. ασπράδια αυγών
80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα πικραμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτήν λίγο-λίγο το προηγούμενο μείγμα μαζί με την εσάνς πικραμύγδαλου και ανακατεύουμε απαλά με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν.

Αν θέλουμε να γίνουν πιο όμορφα τα μπισκότα, μπορούμε να τα φτιάξουμε με κορνέ.
Βγαίνουν αρκετά, αλλά είναι μικρά και ελαφριά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14 λεπτά.

Έτοιμα! 

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr