Πάνκεϊκ σουφλέ

Fluffy ιαπωνικά pancakes, με ένα μόνο αυγό -Η νέα εμμονή μικρών και μεγάλων και η πανεύκολη συνταγή

Είτε είστε food lover ή και όχι αποκλείεται να έχουν περάσει απαρατήρητα από το Timeline σας αυτά τα απίστευτα fluffy pancake που έχουν αρχίσει να σερβίρουν το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα brunchάδικα.

Πρόκειται για τη νέα εμμονή των brunch lovers. Τα Souffle Pancake ή ιαπωνικά Fluffy Pancake είναι η ένοχη απόλαυση στην οποία (έστω και για μια φορά) πρέπει να πεις ναι. Είναι αυτό το πιάτο για το οποίο θα πάρετε τα εύσημα σε όποιον κι αν το μαγειρέψετε. Δεν είναι δύσκολο, δεν θέλει κάποια προεργασία. Έχει ελάχιστα υλικά (που βρίσκονται σε κάθε σπίτι), γίνεται πανεύκολα και το μυστικό του είναι στον διαχωρισμό του κρόκου από το ασπράδι.

Αυτά τα pancake είναι τόσο αφράτα που πιθανόν να μην θέλετε να ξαναφάτε τα απλά συμβατικά γνωστά pancake. Δώστε τους μια ευκαιρία και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Υλικά

1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε δύο διαφορετικά μπολ, χωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο. Στο μπολ με τον κρόκο, ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, μία κουταλιά της σούπας γάλα και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και και ανακατεύετε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα σας.
Στο μπολ με το ασπράδι προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα και ξεκινήστε να χτυπάτε με το μίξερ, αρχικά με μεσαία ταχύτητα. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε 1½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα για περίπου τρία λεπτά. Αυτή η ταχύτητα σταθεροποιεί πολύ καλύτερα τη μαρέγκα από ό,τι η υψηλή.
Σταματήστε το χτύπημα με το μίξερ μόλις η μαρέγκα είναι πολύ σταθερή.
Βάλτε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μπολ με τον κρόκο και ανακατέψτε απαλά σε κυκλικές κινήσεις με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια, βάλτε και την υπόλοιπη μαρέγκα και με μία σπάτουλα τώρα προσπαθήστε να ανακατέψετε τα υλικά όσο πιο απαλά γίνεται ώστε να γίνει ένα σώμα, αλλά να μην χαθεί ο αέρας από τη μαρέγκα.

Σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία (4/9) προσθέστε ελάχιστο λάδι και αλείψτε το με ένα πινέλο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, χρησιμοποιήστε μια κουτάλα παγωτού για να τοποθετήσετε 2 pancakes στο τηγάνι. Προσθέστε άλλη μία δόση πάνω από το καθένα και κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι για 2 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος προσθέστε και μία τρίτη δόση μείγματος πάνω από κάθε pancake. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι και μια κουταλιά του γλυκού νερό. Σκεπάστε ξανά το τηγάνι και αφήστε το για 5 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά, ανοίξτε και γυρίστε τα pancakes. Το κάτω μέρος θα πρέπει να έχει πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα. Χαμηλώστε λίγο ακόμη τη φωτιά (3/9) και κλείστε ξανά το τηγάνι.
Μετά από 5 λεπτά, κλείστε το μάτι και αφήστε τα για άλλο ένα λεπτό μέσα στο τηγάνι. Όταν τα βγάλετε θα δείτε ότι ο όγκος τους θα πέσει λίγο αλλά θα παραμένουν εντυπωσιακά fluffy.