Τι υποστηρίζουν τοπ σεφ για το βράσιμο των ζυμαρικών σε κρύο νερό -Η μέθοδος που δημιουργεί την τέλεια σάλτσα
Τώρα μπορείς να ρίξεις τα ζυμαρικά σου σε κρύο νερό, καθώς μια νέα μέθοδος έρχεται να αλλάξει ότι ξέραμε για το μαγείρεμα.
Τα ζυμαρικά αποτελούν μεγάλη αδυναμία για πολλούς από εμάς. Ως γνήσιοι pasta lovers, ξέρουμε τα βασικά για το μαγείρεμά τους. Για παράδειγμα, το βράσιμο του νερού πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά είναι pasta cooking lessons 101. Αυτό μας έμαθε η μαμά μας, αυτό κάνουν οι Ιταλοί, αυτό ακολουθούμε κι εμείς πιστά.
Τι θα συμβεί όμως αν αγνοήσουμε τους κανόνες και ρίξουμε το αγαπημένο μας είδος ζυμαρικών σε κρύο νερό, πριν το φέρουμε σε βράση; Κι όμως, αυτή η μέθοδος κερδίζει έδαφος τελευταία στους κύκλους των σεφ, καθώς σίγουρα θα μας εξοικονομήσει αρκετό χρόνο.
Το debate ανάμεσα στους δύο τρόπους, μάλιστα, ξεκίνησε με ένα απλό tweet. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας έγραψε στο Twitter για την μέθοδο με κρύο νερό που χρησιμοποίησε η σύντροφός του και πολλοί κριτίκαραν την τεχνική της. Ωστόσο, το πράγμα πήρε άλλη τροπή όταν σεφ και food scientists όπως ο J. Kenji Lopez-Alt και ο Alton Brown την υπερασπίστηκαν.
«Εκτός κι αν χρησιμοποιείς φρέσκα ζυμαρικά, η μέθοδός της είναι μια χαρά», έγραψε ο Lopez-Alt ενώ ο Brown συνέχισε: «Ξεκινάω τα αποξηραμένα ζυμαρικά μου σε κρύο νερό». Μάλιστα, οι ίδιοι χρησιμοποιούν χρόνια αυτή τη μέθοδο με τον Lopez-Alt να αναφέρει ότι το κρύο νερό δημιουργεί πιο αμυλώδη υγρό μαγειρέματος, που με τη σειρά του κάνει την τέλεια σάλτσα.
Ο food blogger του People.com έκανε το πείραμα και αποδείχτηκε πετυχημένο. Χρησιμοποίησε ένα ρηχό, αντικολλητικό τηγάνι, όπου τα ζυμαρικά απορρόφησαν αμέσως το νερό. Έτσι, δημιούργησαν μια σούπερ αμυλώδη σος, που «έδεσε» αμέσως. Αξίζει μια δοκιμή, που σίγουρα είναι πιο γρήγορη καθώς δεν χάνεις χρόνο περιμένοντας να βράσει το νερό.