Η Άννα Βίσση σε καναπέ με ανοιχτά χέρια

Η Άννα Βίσση στην κουζίνα: Έφτιαξε μια λαχταριστή πάστα φλώρα και μας έδωσε τη συνταγή

Σίγουρα όταν ακούτε το όνομα της Άννας Βίσση, τη φαντάζεστε να μαγεύει το κοινό σε κάποια μουσική σκηνή. Δύσκολα μπορείτε να τη φανταστείτε στην κουζίνα, να φτιάχνει γλυκά!

Η Αννα Βίσση, με σπουδαία πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο και τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της, κάνει συχνά αναρτήσεις στο προφίλ της στο Instagram, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με την καθημερινότητά της, την κόρη της Σοφία Καρβέλα και τα εγγόνια της ή κάποιο μουσικό πρότζεκτ. Σίγουρα δε μας έχει συνηθίσει να τη βλέπουμε να μαγειρεύει και να φτιάχνει γλυκά!

Σε μια προσπάθειά της λοιπόν να βοηθήσει το έργο της κυπριακής ΜΚΟ «Sophia for Children», η οποία στηρίζει τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, απάντησε στο «The Food Challenge» της οργάνωσης και κάλεσε τους followers και τους θαυμαστές της να κάνουν δωρεά.

«Η "γλυκιά" μου συνταγή… Πάστα Φλώρα! Με αγάπη για την προσπάθεια του Sophia for Children να μην εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά, όπως πάντα υπόσχεται… Δοκιμάστε να το φτιάξετε είναι η πιο νόστιμη πίτα ever! Στο site του foundation αφήστε ό,τι θέλετε και μπορείτε για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού» έγραψε μεταξύ άλλων η Άννα Βίσση, παραθέτοντας στη συνέχεια αναλυτικά τη συνταγή. Στην ανάρτηση που δημοσίευσε, βλέπουμε τη διάσημη τραγουδίστρια να δημιουργεί στην κουζίνα της, καθώς και το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • 250 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο ή βύσσινο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • ½ κ.σ κονιάκ
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • ¾ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό (ή στο χέρι ή σε μίξερ)
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι, το baking powder και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κρατάμε χωριστά λίγη ζύμη για γαρνίρισμα στο τέλος
  • Στρώνουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα ή οβάλ
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με ό,τι σχέδιο θέλουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθοντας λωρίδες
  • Ψήνουμε σε 200-250 βαθμούς, ώσπου να ψηθεί το γλυκό για περίπου 30-40 λεπτά.