Φωτογραφία: Shutterstock

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι και δεντρολίβανο -Το τέλειο κυριακάτικο πιάτο

Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για τον τέλειο μεζέ με κρασί ή μπύρα ωστόσο είναι ιδανική και για κυρίως πιάτο, αφού μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με πατάτες στον φούρνο, τηγανιτές, πουρέ ή και ρύζι.

Ψάχνοντας την ιδανική κυριακάτικη συνταγή, σκεφτήκαμε φυσικά τη χοιρινή τηγανιά για την οποία δεν θα χρειαστεί να περάσουμε ώρες στην κουζίνα ενώ παράλληλα είναι εύκολη και πεντανόστιμη, τέλεια για το μεσημεριανό τραπέζι.

Είναι λαχταριστή και γίνεται εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι και δεντρολίβανο -Το τέλειο Κυριακάτικο πιάτο

Υλικά :

  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 με 3 ματσάκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας και προσθέτετε δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά τηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε το δεντρολίβανο και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.