Bucatini all’Amatriciana: Το γρήγορο πιάτο με την κλασική ιταλική σάλτσα είναι το απόλυτο comfort food
Τα ζυμαρικά είναι λατρεία. Οι pasta lovers (aka μακαρονάδες) δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.
Είναι το πιο απλό αλλά λαχταριστό πιάτο και δεν κρατά τυχαία τον τίτλο του απόλυτου comfort food.
Το ιταλικό φαγητό έχει μια θέση στην καρδιά μας και ήρθε η ώρα να εξελίξουμε το ταλέντο μας σε αυτό.
Το πιο εύκολο και γρήγορο πιάτο είναι το κλασικό, ιταλικό bucatini all’Amatriciana. Ντομάτες, χοιρινό, λίγο τσίλι και έχεις ένα σούπερ γεύμα!
Η απίθανη συνταγή της food editor της Wall Street Journal, Rebecca Wilcomb, που είναι μισή Ιταλίδα, είναι αυτή που λατρέψαμε και δοκιμάσαμε αμέσως.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το σούπερ πιάτο:
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες, 25 λεπτά)
1 πακέτο bucatini ή spaghetti
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα guanciale, πανσέτα ή μπέικον σε κύβους
1 κούπα κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι
2 κ.σ. τοματοπολτός
1 κονσέρβα ντομάτες
¼ κ.γ. ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
Τριμμένο τυρί πεκορίνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φέρνουμε σε βράση μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente, για 10-12 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το λάδι με το κρέας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι τα κομμάτια να αρχίσουν να γίνονται τραγανά, για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ρίγανη και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι οι γεύσεις να ενωθούν, για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τη σάλτσα, κρατώντας το νερό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και ρίχνουμε λίγο από το νερό για να δέσει καλύτερα.
Ρίχνουμε τριμμένο πεκορίνο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!