ρολάκια γαλλικό τοστ

Φανταστικό γλυκό για μικρούς και μεγάλους: Cheesecake σε ρολό που γίνεται πανεύκολα με ψωμί του τοστ

Μια στιλίστρια και παρουσιάστρια, η Jules Sebastian, μοιράστηκε στο Instagram της μια απίθανη συνταγή, ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

H 40χρονη fashion stylist βρήκε ένα σούπερ γλυκό που είναι λαχταριστό αλλά και πανεύκολο καθώς γίνεται με απλά, καθημερινά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

Είναι κάτι ανάμεσα σε cheesecake φράουλας και γαλλικό τοστ μόνο που γίνεται σε ρολάκια με ψωμί του τοστ! Πανέξυπνο και ευφάνταστο. Οι μικροί θα το λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι θα ξετρελαθούν με την πλούσια γεύση του.

Μάλιστα, είναι και τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνισή του που θα μπορούσε να φιγουράρει στις βιτρίνες των καλύτερων ζαχαροπλαστείων.

Η ίδια δείχνει βήμα-βήμα πώς θα το φτιάξουμε στο σπίτι:

ΥΛΙΚΑ

10 φέτες ψωμί μπριος ή του τοστ
5 αυγά
450 γρ. τυρί κρέμα
2 κούπες ζάχαρη άχνη
εκχύλισμα βανίλιας
2 κεσεδάκια φράουλες
1/3 της κούπας γάλα
Κανέλα
Πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη μεμβράνη στον πάγκο και απλώνουμε τις φέτες ψωμί.

Χτυπάμε δύο αυγά μαζί και με μια βούρτσα, αλείφουμε τις φέτες.

Κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους δημιουργώντας ένα μεγάλο, ενιαίο ψωμί.

Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και απλώνουμε το μείγμα στο μπριος.

Πασπαλίζουμε από πάνω με τις φράουλες.

Σηκώνουμε τη μεμβράνη και ρολάρουμε, ώστε να γίνει σαν ένα μεγάλο ρολό.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα για να κρατήσει το σχήμα του.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τα 3 αυγά, το γάλα και την κανέλα με λίγη βανίλια ακόμη.

Με το μείγμα αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού και το βάζουμε στον φούρνο για 12 λεπτά, ψήνοντας στους 220C.

Το βγάζουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε φέτες.

Έτοιμο! Enjoy!