Ρύζι στο τηγάνι

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποκαλύπτει τα μυστικά του για τέλειο ρύζι -Τα λάθη που κάνουμε όλοι όταν το φτιάχνουμε

Το ρύζι είναι ένα από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά του κυρίως πιάτου. Το να το μαγειρέψεις, όμως, με τον σωστό τρόπο ώστε να μην είναι βαρετό αλλά λαχταριστό, μπορεί να γίνει αρκετά tricky.

Πολλά μπορούν να πάνε λάθος στο μαγείρεμα του ρυζιού. Να κολλήσει στην κατσαρόλα, να παραβράσει ή να είναι άγευστο.

Ευτυχώς για εμάς, ο Γκόρντον Ράμσεϊ μοιράστηκε μερικά μυστικά του για ελαφρύ, fluffy και πεντανόστιμο ρύζι, σε ένα βίντεο που μετρά4 εκατ. προβολές!

Συγκεκριμένα, ο γνωστός σεφ εξηγεί τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι μας όταν μαγειρεύουμε ρύζι αλλά και πώς να τα αποφύγουμε για τέλειο αποτέλεσμα.

Τι κάνουμε λοιπόν λάθος και δεν έχουμε τέλειο, γευστικό ρύζι;

Δεν ξεπλένουμε το ρύζι

Το να το ξεπλένουμε με κρύο νερό, βοηθά τη σκόνη και το άμυλο να φύγουν. Κάνει το ρύζι fluffy και ωραίο.

Δεν βάζουμε καρυκεύματα

Αν η γεύση του ρυζιού είναι πολύ απλή, πιθανώς δεν το έχουμε αλατοπιπερώσει ή δεν έχουμε βάλει άλλα μπαχαρικά και βότανα. Μπορούμε να δώσουμε γεύση και άρωμα με αλάτι, πιπέρι, γλυκάνισο, κάρδαμο κ.α.

Βάζουμε καρυκεύματα αφού το μαγειρέψουμε

Το να βάζουμε καρυκεύματα μετά το μαγείρεμα μπορεί να αλλάξει την υφή του, οπότε προτείνει να το κάνουμε από πριν.

Unsplash/ Mgg Vitchakorn

Κάνουμε λάθος στην ποσότητα

Οι περισσότεροι ανακατεύουμε ενώ μαγειρεύουμε, κάτι που δεν χρειάζεται, αν έχουμε τη σωστή ποσότητα νερού. Ο Ράμσεϊ προτείνει μισό μέρος νερού για ένα μέρος ρυζιού.

Μαγειρεύουμε σε λάθος θερμοκρασία

Το σιγόβρασμα και ο ατμός είναι πολύ καλύτερα από το βράσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Δίνει fluffy και απαλή υφή στο ρύζι. Ο Ράμσεϊ συμβουλεύει να ξεκινάμε με κρύο νερό και να φέρουμε σε βράση, για 8-10 λεπτά. Το μυστικό είναι ο ατμός. Δεν πρέπει να ανοίξουμε το καπάκι όσο μαγειρεύεται.