Λαχταριστό γιαουρτογλυκό με μπανάνες και μπισκότα του Δημήτρη Σκαρμούτσου -Ελαφρύ και δροσιστικό
Μπορεί ο Αύγουστος να οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα απολαμβάνουμε δροσιστικά γλυκά!
Τα γλυκά ψυγείου έχουν, όπως κάθε καλοκαίρι, την τιμητική τους. Είναι ό,τι πρέπει μέσα στον καύσωνα. Μια δροσερή κουταλιά!
Μια καλή και σαφώς πιο υγιεινή επιλογή είναι τα γιαουρτογλυκά. Είναι ελαφριά και δροσερά, γεμάτα γεύση και άρωμα.
Δοκιμάσαμε στο σπίτι μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα: Triffle με γιαούρτι και μπανάνες.
Πρόκειται στην ουσία για ένα γιαουρτογλυκό με μπισκότα και μπανάνες, τόσο λαχταριστό που θα θες κι άλλο!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 ώριμες μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
λίγο μέλι
χοντροκομμένη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί και στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό την κρέμα μας.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρές φέτες και τις ψήνουμε με την καστανή ζάχαρη για 1-2 λεπτά σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το σερβίρισμα διαλέγουμε διάφανα ποτήρια και κάνουμε στρώσεις από μπισκότο, μπανάνες και γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr