Εύκολο γιαουρτογλυκό με 3 υλικά -Δεν θέλει ζάχαρη, είναι πεντανόστιμο
Το γιαουρτογλυκό είναι ένα από τα πιο εύκολα- και γευστικά- γλυκά.
Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τις λιγούρες να μη σταματούν ποτέ, σίγουρα ψάχνεις ένα γλυκό δροσερό, με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες.
Το γιαουρτογλυκό είναι ένα από αυτά τα γλυκά. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά και το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται σίγουρα στα φρούτα.
Τη συνταγή βρήκαμε από το melisoula.gr
Τα Υλικά που θα χρειαστείς
- 800γρ.κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
- 200γρ.ζελέ ανανά (2 φάκελα)
- 500γρ.γιαούρτι στραγγιστό 2%
Εκτέλεση
Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 – 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια, και τα ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά.
Για το σερβίρισμα
Αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε τη μεμβράνη που καλύψαμε το γλυκό. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε όλη τη μεμβράνη.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Στολίζουμε με φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.