κοτόπιτα χωρίς φύλλο

Γιαουρτάβα: Κοτόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι -Λαχταριστή και πανεύκολη

Αγαπάμε τις πίτες, όσο κανένα άλλο παραδοσιακό πιάτο της χώρας μας. Θα μπορούσαμε να τρώμε ένα κομμάτι κάθε μέρα.

Είναι αχνιστές από τον φούρνο, λαχταριστές και μυρωδάτες που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.

Και μπορεί να θεωρούμε ότι είναι απαιτητικές και μπελαλίδικες, όμως, υπάρχουν παραλλαγές τους που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα.

Οι πίτες χωρίς φύλλο έχουν γίνει οι αγαπημένες μας. Είναι απλές, με λίγα υλικά, αλλά η γεύση τους είναι θεϊκή. Είναι πεντανόστιμες και αφράτες.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κοτόπουλο γιαουρτάβα. Πρόκειται για μια συνταγή για κοτόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι. Είναι ιδανική για τους λάτρεις του κοτόπουλου ενώ θα την λατρέψουν τα παιδιά.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και ξεκίνα:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 500 γρ. ή 2 κεσεδάκια των 220 γρ. γιαούρτι
  • Φέτα 250 γρ.
  • Κασέρι τριμμένο 200 γρ.
  • Κρεμμύδι φρέσκο
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το κοτόπουλο, βάζοντας λίγο πιπέρι, λίγη φέτα και λίγο κασέρι. Ανακατεύουμε και πάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδώσει και ψήνουμε το κοτόπουλο 40-50 λεπτά στους 180-200C μέχρι να ροδίσει και να σφίξει.

Έτοιμο! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το daddy-cool.gr