Γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο στην κατσαρόλα -Το κυριακάτικο φαγητό που όλοι θα λατρέψουν

Τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο είναι η εύκολη και λαχταριστή συνταγή που θα φτιάχνεις σε κάθε οικογενειακό τραπέζι.

Η Κυριακή είναι η ημέρα εκείνη που φίλοι και οικογένεια μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι για το κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα επομένως, ένα σπιτικό φαγητό που θυμίζει «θαλπωρή» είναι εκείνο που χρειάζεται.

Τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι το φαγητό εκείνο που όλοι θα λατρέψουν. Με τέλεια γεύση, αρώματα και μοναδική υφή -χάρη στο αυγολέμονο- κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος.

Η συνταγή που ανακαλύψαμε μέσα από το Instagram προφίλ Eleni Chondrogianni είναι εύκολη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα λαχταριστή.

Γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Υλικά

Για την γέμιση

  • 6 κολοκύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 300γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 250γρ νερό
  • 130γρ ρύζι καρολίνα
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Μαιντανό
  • Άνηθο
  • Δύοσμο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για το αυγολέμονο

  • 3 φλιτζάνια νερό (από τα βρασμένα κολοκύθια)
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 3 κουτ σούπας κορν φλάουρ
  • 3-4 κουτ σούπας νερό

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε τα κολοκύθια , τα ξύνουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ή με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και την μισή ψιλοκομμένη ψίχα από τα κολοκυθάκια. (την άλλη μισή την βάζουμε κατάψυξη να την χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσες ή γεμιστά). Σοτάρουμε πολύ καλά να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι. Τέλος ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ,το ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών και 250ml νερό, αφήνουμε την γέμιση να βράσει και να χυλώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει ο πάτος. (περίπου 10 λεπτά). Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο -μαϊντανό -δυόσμο).

Στη συνέχεια με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα κολοκύθια, τα βάζουμε μέσα σε μια ρηχή κατσαρόλα ,ενδιάμεσα βάζουμε πατάτες κομμένες κυδωνάτες και καρότα κομμένα σε κομμάτια (προαιρετικα) . Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα κολοκύθια και περιχύνουμε με 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο ,σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά (για να μην κοψει) το νερό απο τα βρασμένα κολοκύθια και το χυμό λεμονιοί. Στην συνέχεια λιώνουμε το κορν φλαουρ σε 3 κουταλιές σούπας νερό και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο μείγμα με τα αυγα ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στα βρασμένα κολοκύθια και ξανά βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει μαζί με τα κολοκυθάκια.