Kατσικάκι με προβάτσες αυγολέμονο. Από το βιβλίο του Γιώργου Πίττα

Τα γαστρονομικά τοπόσημα της Πάρου: Διαβάσαμε το νέο βιβλίο-ωδή του Γιώργου Πίττα για την κουζίνα του νησιού

Βρίσκεσαι πλάι στα καζάνια όπου ετοιμάζεται η σούμα, στις βάρκες που βγάζουν τις σκορπίνες, στην κουζίνα των γυναικών που χτυπάνε για ώρα την σκορδαλιά για να γίνει αφράτη. Βρίσκεσαι στην ιστορία της Πάρου και της γεύσης του, ξεφυλλίζοντας το νέο βιβλίο του Γιώργου Πίττα που παρουσιάζεται απόψε στο νησί.

«Ο καπετάν Λινάρδος, ο καπετάνιος θρύλος της Νάουσας, με τη γυμνή πατούσα του συνέθλιπτε τις τραγάνες και τα υπόλοιπα των αχινών, μην τυχόν και μπουν στα πόδια των ξυπόλητων τουριστών του λιμανιού.» Αυτή εικόνα από την Πάρο του 1974, όταν δηλαδή έφτασε εκεί για πρώτη φορά ο Γιώργος Πίττας, είναι σαν την ρίζα ενός στροβίλου που απλώνεται στο νέο βιβλίο του γνωστού μελετητή και «ακτιβιστή» της ελληνικής γαστρονομίας. Τίτλος: «Πάρος. Τόπος – Διαστροφικός Πολιτισμός- Γαστρονομία».

Διαβάστε περισσότερα για τα γαστρονομικά τοπόσημα της Πάρου, στο iefimerida.gr