Φριτάτα

Φριτάτα με μανιτάρια, ρόκα και φρέσκο τυρί κρέμα -Η συνταγή που μας ταξιδεύει στην Ιταλία

Αν ζητήσετε φριτάτα στην γειτονική μας Ιταλία, θα σας έρθει ένα πανέμορφο πιάτο με βάση τα αυγά. Κάτι σαν τη δική μας, ελληνική ομελέτα. Η διαφορά έγκειται όχι τόσο στα υλικά, όσο στη διαδικασία μαγειρέματος.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να δοκιμάσετε φριτάτα με μανιτάρια -τα οποία της προσδίδουν μια υπέροχη γεύση. Προσθέστε σπανάκι και τυρί ρέμα και απολαύστε ένα υπέροχο σούπερ καλοκαιρινό πιάτο.

Φριτάτα με μανιτάρια, ρόκα και φρέσκο τυρί κρέμα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 6-8 λεπτά
Για 2 άτομα

Υλικά

6 αυγά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
80 γραμμάρια ασπρομανίταρα
80 γραμμάρια brown μανιτάρια
80 γραμμάρια portobello
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα portobello.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο
Προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια, κρατώντας στην άκρη 1-2 κουταλιές, περιχύνετε με το μείγμα των αυγών, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε την φριτάτα για 6-8 λεπτά, γυρνώντας την για τα τελευταία 1-2 λεπτά.
Όταν η φριτάτα είναι έτοιμη την σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα, τοποθετείτε από πάνω διάσπαρτες κουταλιές με το φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με την baby ρόκα, προσθέτετε τα μανιτάρια, περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.