φέτα σαγανάκι

Φέτα-σαγανάκι στον φούρνο, χωρίς φύλλο, σαν τηγανητή -Πιο υγιεινή, το ίδιο νόστιμη

Καλοκαίρι σημαίνει νόστιμα ορεκτικά, χαλαρές στιγμές και καλή παρέα.

Ένα από τα ορεκτικά που σίγουρα λατρεύουν όλοι είναι η φέτα σαγανάκι. Κάθε μπουκιά είναι αποκάλυψη. Σου θυμίζει ξένοιαστες στιγμές με φίλους σε ταβέρνες, σου θυμίζει διακοπές με το πρόσωπο ή τις φορές που απλά ήθελες να φας κάτι νόστιμο και σου φαινόταν η τέλεια λύση!

Βέβαια, το γεγονός ότι είναι τηγανητό μπορεί για πολλούς να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας, καθώς ίσως να μη θέλουν να φάνε κάτι λιπαρό. Ωστόσο, υπάρχει η πιο healthy εναλλακτική, που είναι εξίσου νόστιμη και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Την ανακαλύψαμε στο paxxi.gr.

Συνταγή για σαγανάκι στον φούρνο, σαν τηγανητό

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ φέτα
  • 25 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 25 γρ σουσάμι ωμό
  • 1 αυγό
  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κγ ελαιόλαδο
  • Μέλι ή πετιμέζι για γαρνίρισμα προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε ένα πιάτο αναμιγνύω τη φρυγανιά με το σουσάμι.
  • Σε άλλο πιάτο χτυπάω το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάζω το αλεύρι.
  • Στραγγίζω και ταμπονάρω καλά με απορροφητικό χαρτί ένα κομμάτι φέτας περίπου 200 γρ και πάχους 1 εκ.
  • Το περνάω από το αλεύρι φροντίζοντας να καλύψει και τις 6 πλευρές του.
  • Έπειτα το βουτάω στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-σουσαμιού( χωρίς να μείνουν κενά).
  • Το τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψεκάζω με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250°C, στον αέρα για 13-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
  • Βγάζω, ραντίζω με μέλι ή πετιμέζι και σερβίρω αμέσως!