Φέτα-σαγανάκι στον φούρνο, χωρίς φύλλο, σαν τηγανητή -Πιο υγιεινή, το ίδιο νόστιμη
BOVARY ⸻ 25 JUN 2022
Καλοκαίρι σημαίνει νόστιμα ορεκτικά, χαλαρές στιγμές και καλή παρέα.
Ένα από τα ορεκτικά που σίγουρα λατρεύουν όλοι είναι η φέτα σαγανάκι. Κάθε μπουκιά είναι αποκάλυψη. Σου θυμίζει ξένοιαστες στιγμές με φίλους σε ταβέρνες, σου θυμίζει διακοπές με το πρόσωπο ή τις φορές που απλά ήθελες να φας κάτι νόστιμο και σου φαινόταν η τέλεια λύση!
Βέβαια, το γεγονός ότι είναι τηγανητό μπορεί για πολλούς να αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας, καθώς ίσως να μη θέλουν να φάνε κάτι λιπαρό. Ωστόσο, υπάρχει η πιο healthy εναλλακτική, που είναι εξίσου νόστιμη και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Την ανακαλύψαμε στο paxxi.gr.
Συνταγή για σαγανάκι στον φούρνο, σαν τηγανητό
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ φέτα
- 25 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 25 γρ σουσάμι ωμό
- 1 αυγό
- 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κγ ελαιόλαδο
- Μέλι ή πετιμέζι για γαρνίρισμα προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα πιάτο αναμιγνύω τη φρυγανιά με το σουσάμι.
- Σε άλλο πιάτο χτυπάω το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάζω το αλεύρι.
- Στραγγίζω και ταμπονάρω καλά με απορροφητικό χαρτί ένα κομμάτι φέτας περίπου 200 γρ και πάχους 1 εκ.
- Το περνάω από το αλεύρι φροντίζοντας να καλύψει και τις 6 πλευρές του.
- Έπειτα το βουτάω στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-σουσαμιού( χωρίς να μείνουν κενά).
- Το τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψεκάζω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250°C, στον αέρα για 13-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
- Βγάζω, ραντίζω με μέλι ή πετιμέζι και σερβίρω αμέσως!