Feta pasta: Το λαχταριστό και πανεύκολο πιάτο με γεύση από Ιταλία και Ελλάδα
Κάθε τόσο, συνταγές γίνονται ιδιαιτέρως δημοφιλείς μέσα από τις πλατφόρμες των social media.
Το τελευταίο food trend, μάλιστα, έχει γεύση από Ιταλία και Ελλάδα.
Το πιάτο, λοιπόν, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου ονομάζεται «feta pasta» και συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες των foodies: Το τυρί φέτα και τα ζυμαρικά.
Η Φινλανδή food blogger Jenni Häyrinen δημιούργησε πρώτη φορά αυτό το πιάτο το 2019 και το ονόμασε «Uunifetapasta», που σημαίνει ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και λαχταριστή και αν δεν είχες σκεφτεί να βάλεις φέτα στα ζυμαρικά σου, ίσως ήρθε η ώρα!
Τώρα η συνταγή αυτή που συνδυάζει φέτα και ζυμαρικά κάνει buzz στα social media με όλους να τη δοκιμάζουν στο σπίτι τους.
Οι home chefs, λοιπόν, βάζουν ένα κομμάτι φέτα σε ένα ταψί και το ψήνουν στον φούρνο με ντοματίνια, πιπεριά, σκόρδο και ελαιόλαδο για 15 λεπτά. Στην ουσία, είναι φέτα σαγανάκι στον φούρνο.
Στη συνέχεια, βράζουν τα ζυμαρικά της αρεσκείας τους και τα ανακατεύουν με την ψητή φέτα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες, τυρένιο και αλμυρό πιάτο, που γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα.
Τα βίντεο στο TikTok έχουν χιλιάδες προβολές, σχόλια και likes και είναι must try!