Felicita Athens

Felicita: Το μπαρ με τα εκπληκτικά νεγκρόνι και τα ακαταμάχητα cicchetti

Στο στενό Βασιλείου του Μεγάλου, στη γειτονιά του Ρουφ, το Felicita έχει δημιουργήσει τον δικό του μικρόκοσμο.

Μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο, το aperitivo και wine bar έχει φιλοξενήσει όλους εκείνους που αγαπούν την ποιότητα στο ποτό και το φαγητό και αναζητούν σημεία της πόλης που θα τα ευχαριστηθούν.

Από την πρώτη ματιά, πρόκειται για έναν χώρο χαλαρό, χωρίς κάτι το επιτηδευμένο, σαν μια εσωτερική αυλή. Στα αριστερά δεσπόζει η οκτάμετρη μπάρα με τα πολύ άνετα καθίσματα και με φόντο τα ψυγεία που φιλοξενούνται τα κρασιά και τα ράφια που στέκονται τα ποτά. Στα δεξιά μερικά ψηλά και χαμηλά τραπέζια και στο βάθος ένας μακρύς καναπές. Οι λεπτομέρειες στη διακόσμηση, όπως τα καδράκια, σε διάφορα σημεία δίνουν μια πιο ζεστή νότα.

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε προκειμένου να αναδειχθεί η τέχνη του απεριτίβο, όπου η ημέρα με τις όποιες υποχρεώσεις αφήνεται πίσω και μια πιο ανάλαφρη συνέχεια μόλις ξεκινά. Άλλωστε αυτή δεν είναι η έννοια του απεριτίβο; Μια μάζωξη χωρίς κανονίσματα με ένα απολαυστικό ελαφρύ ποτό.

Και ευτυχώς η λίστα του Felicita διαθέτει νόστιμα ποτά. Απεριτίβο και κοκτέιλ γεμίζουν τον κατάλογο, χωρίς όμως να «φλυαρούν», ανταποκρινόμενα στις γεύσεις που ενδεχομένως θα αναζητούσαν οι θαμώνες του Felicita. Το νεγκρόνι Felicita είναι σκέτη απόλαυση και το σερβίρουν με μια δική τους καραμέλα -ένα στρογγυλό δισκάκι επάνω στον πάγο που δημιουργήθηκε από υλικά που περίσσεψαν. Τα νεγκρόνι και τα αμερικάνο υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές αλλά οι άνθρωποι του Felicita είναι εκεί να σας κατευθύνουν και να σας βοηθήσουν.

Πολύ ιδιαίτερο το Campari με γάλα βρώμης, σόδα περγαμόντο και λίγη καπνιστή πάπρικα, το οποίο ακούγεται περίεργο, αλλά η γεύση του είναι τελείως απρόσμενη που ενθουσιάζει.

Από το μενού δεν λείπουν τα εκλεκτά κρασιά, τα οποία ανανεώνονται. Πρόκειται για ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, όπως την Ιταλία και τη Γαλλία. Δεν λείπουν, δε, τα κλασσικά κοκτέιλ με ένα twist.

Και επειδή το ποτό δεν πάει σκέτο, το Felicita έχει φροντίσει για ένα μενού φαγητού στη φιλοσοφία του pairing. Τα πιάτα παντρεύουν την ελληνική γαστρονομία, με την ιταλική και την ισπανική με το αποτέλεσμα να βγάζει μεσογειακή νοστιμιά.

Τις Κυριακές, μάλιστα, φιλοξενούν έναν γκεστ σεφ ο οποίος επιμελείται το μενού της ημέρας, σερβίροντας τις εμπνεύσεις του. Οπότε κάθε Κυριακή αποτελεί και μια έκπληξη.

Από τον κατάλογο του Felicita δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε τα cicchetti. Τα cicchetti είναι μεζεδάκια που σερβίρονται σε ψωμάκια, έχοντας ρίζες στη Βενετία. Τα cicchetti για τους Βενετούς είναι μια «ένα σημείο συνάντησης» για τους ντόπιους, μια ευκαιρία να βρεθούν ακόμη και για πέντε λεπτά για φαγητό και ποτό. Είτε είναι οι ψαράδες νωρίς το πρωί, οι επιχειρηματίες το βράδυ ή οι φίλες το απόγευμα, υπάρχει πάντα κάποιος κάπου που απολαμβάνει cicchetti στη Βενετία. Επάνω στα ψωμάκια ξαπλώνουν διαλεχτά τυριά, κρέας, μύδια με αρωματικά και ταιριαστούς συνδυασμούς.

Και κάτι τελευταίο: Όταν βρεθείτε στο Felicita απολαύστε το πλατό τυριών και αλλαντικών. Θεϊκά τυριά από γωνιές της χώρας που συνοδεύονται από ψωμί και αρωματικό βούτυρο. Μην ντραπείτε και ζητήστε και δεύτερο γύρο ψωμιού και βουτύρου!

Πού: Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ