Φασολάκια γιαχνί με πατάτες και μυρωδικά -Η παραδοσιακή συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο
Τα φασολάκια γιαχνί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που τιμούν πολλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους.
Τα φασολάκια γιαχνί με πατάτες γίνονται εύκολα και είναι ένα νόστιμο, φτηνό και υγιεινό φαγητό.
Εμείς βρήκαμε μια απλή και εύκολη συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο που μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο για το οικογενειακό τραπέζι.
Αν είσαι φαν του τυριού, μπορείς να το συνοδέψεις με φέτα και να απογειώσεις το γεύμα σου!
Οσο για την διατροφική τους αξία, τα φρέσκα φασολάκια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες. Αποτελούν πηγή φυτικών ινών και περιέχουν μεγάλο φάσμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η θρεπτική τους δύναμη κάνει καλό για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.
Τα φασολάκια είναι μια επιλογή που συνδυάζει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο με υψηλή διατροφική αξία, προσφέροντας πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Υλικά
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. καρότα, σε μεσαία καρέ
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 60 γρ. πελτές ντομάτας
- 450 γρ. νερό
- 650 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
- 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 10 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και τον πελτέ.
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τον μαϊντανό, τον μάραθο και τη ζάχαρη. Ετοιμο!
Tην συνταγή πήραμε από το σάιτ του σεφ Γιάννη Λουκάκου.