Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα του ονείρου -Χωρίς αυγά, χωρίς γάλα και χωρίς μίξερ
Όταν μιλάμε για σοκολάτα σίγουρα το μυαλό μας πάει σε ένα απολαυστικό γλυκό.
Ακόμη κι αν διανύουμε περίοδο νηστείας, οι γλυκές απολαύσεις δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν από το ημερήσιο menu, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γλυκά χωρίς γάλα και χωρίς αυγά.
Αν λοιπόν είσαι fan των σοκολατένιων κέικ η συνταγή αυτή θα σε ενθουσιάσει.
Το κέικ αυτό είναι νηστίσιμο, δεν χρειάζεται μίξερ και ο χρόνος προετοιμασίας του δεν ξεπερνά τα 5’. Η συνταγή είναι για 8 μερίδες και είναι αρκετά εύκολη.
Η συνταγή είναι από τον Μιχάλη Μιχαηλίδη
Τα Υλικά που θα χρειαστείς
- 30 γρ. κακάο
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 115 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 130 γρ. νερό
- 50 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιέλαιο
Για το γλάσο:
- 80 γρ. κουβερτούρα 52%
- 40 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'-35'. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.