Εύκολο γλυκό ψυγείου πορτοκάλι με 3 υλικά -Πιο καλοκαιρινό δεν γίνεται
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους.
Στη σημερινή συνταγή, πρωταγωνιστής είναι το πορτοκάλι μιας και το γλυκό μας έχει βασικό συστατικό τον χυμό.
Πρόκειται για ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι με μόνο 3 υλικά.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τη συνταγή από το Konstantina's kitchen και πρόκειται για το πιο καλοκαιρινό έδεσμα. Με γεύση πορτοκάλι από φυσικό χυμό πορτοκαλιού και σε πολύ σύντομο διάστημα το γλυκό ψυγείου πορτοκάλι θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Εύκολο γλυκό ψυγείου πορτοκάλι με 3 υλικά -Πιο καλοκαιρινό δεν γίνεται
Υλικά
- 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια νισεστέ (ή κορν φλάουρ)
*Προαιρετικά λίγη ινδική καρύδα
Tip: Αν φτιάξετε το γλυκό με χυμό του εμπορίου θα βάλετε λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκός είναι ο χυμός που θα χρησιμοποιήσετε.
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού, περνώντας τον από το σουρωτήρι. Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
Αφού έχουμε βρέξει ελαφρώς με παγωμένο νερό το εσωτερικό μέρος μιας φόρμας κέικ από σιλικόνη, αδειάζουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ την κρέμα, στρώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε, βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.