Castella: Το ιαπωνικό κέικ με ελάχιστα υλικά που γίνεται πανεύκολα -Αφράτο και μελένιο
Αγαπάμε το κέικ όσο κανένα άλλο γλυκό. Είναι αφράτο, γευστικό και απλό. Πάει με όλα.
Μια φέτα κέικ είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάιμας.
Υπάρχουν πολλές, διαφορετικές συνταγές για κέικ, που μπορείς να βρεις για να φτιάξεις αυτό που λαχταράς.
Για κάτι διαφορετικό, ψάξαμε και βρήκαμε μια ιαπωνική συνταγή για κέικ, πολύ απλή αλλά πεντανόστιμη.
Το ιαπωνικό κέικ ονομάζεται Castella και έχει πορτογαλικές ρίζες. Ωστόσο, οι Ιάπωνες το υιοθέτησαν και το συνοδεύουν μαζί με το τσάι τους. Έχει ελάχιστα υλικά και γίνεται γρήγορα και πανεύκολα.
Δες τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια αβγά (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
110 γρ. ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γρ. αλεύρι σκληρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για 6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει πολύ το μείγμα.
Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, σε 3 δόσεις, μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα.
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Στη συνέχεια το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 C και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.
Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη. Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα και όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για 12 ώρες.
Τέλος, σερβίρουμε κόβοντας το κέικ μας σε φέτες.
Καλή απόλαυση!