Εύκολη συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκαλιού -Με μέλι και ελαιόλαδο, χωρίς ζάχαρη
Η σημερινή συνταγή είναι αφράτο και εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη.
Mε την συγκεκριμένη συνταγή η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει πορτοκάλι! Ο χρόνος προετοιμασίας της είναι 15 λεπτά και ο χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά.
Αφού είδαμε στο παρελθόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ όπου βάζουμε στο μίξερ ένα ολόκληρο πορτοκάλι, ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα άλλο κέικ πορτοκάλι που δεν έχει καθόλου ζάχαρη.
Ένα γλυκό σνακ έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Το κέικ είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα γλυκού, που υπάρχει σε κάθε σπίτι για να μας γλυκάνει μετά από μια δύσκολη ημέρα. Είναι αφράτο, μαλακό, λαχταριστό και ό,τι πρέπει να τις απογευματινές λιγούρες παρέα με μια κούπα καφέ.
Εύκολο και αφράτο κέικ πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο, χωρίς ζάχαρη
Tην συνταγή για πεντανόστιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη εντοπίσαμε στο Instahgram, από τον λογαριασμό «Panos Eats».
ΥΛΙΚΑ
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι μέλι (170 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (110 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 γρ.)
- 1/4 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού (60 γρ.)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150 γρ.)
- 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως (112 γρ.)
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (9 γρ.)
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 365 F (180 C) και στρώστε ένα ταψί 9 ιντσών x 5 ίντσες (23 cm x 12 cm) με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε.
Προσθέτουμε τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και ψήνετε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα να επανέλθει καθαρή όταν την πιέσετε στο κέντρο του κέικ.