Εύκολη τυρόπιτα με 5 υλικά: Με τραγανό φύλλο, αφράτη και πεντανόστιμη
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 03 MAR 2022
Αν μπορούσαμε να τρώμε κάθε μέρα ένα παραδοσιακό πιάτο, αυτό θα ήταν μια τυρόπιτα με τραγανό φύλλο, αφράτη, με κρεμώδης γέμιση.
Η τυρόπιτα είναι το κατ' εξοχήν ελληνικό κολατσιό, που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε, είτε στο σπίτι είτε έξω.
Μεγαλώσαμε με την τυρόπιτα στο χέρι από τον κοντινότερο φούρνο αλλά και τις χειροποίητες της μαμάς και της γιαγιάς.
Και μπορεί να νομίζεις ότι είναι δύσκολη και χρονοβόρα, αυτή η συνταγή όμως θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για εύκολη τυρόπιτα με 5 υλικά και θεϊκό αποτέλεσμα. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και θα σε ανταμείψει.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 2 κ.σ. κατσικίσιο γιαούρτι
- μαύρο πιπέρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε το τυρί σε κομμάτια και προσθέτουμε το κατσικίσιο γιαούρτι.
- Ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας, ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα μισά φύλλα.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με λάδι και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180C για περίπου 35 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com