κρεμ μπρουλέ πάνω στο τραπέζι

Κρεμ μπρουλέ με 3 υλικά και τραγανή κρούστα χωρίς φλόγιστρο -Η πανεύκολη και viral συνταγή που έχει ξετρελάνει το Tik Tok

Ένα από τα πιο γλυκά που μετρούν εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο είναι η κρεμ μπρουλέ.

Λαχταριστή, φρέσκια, ελαφριά και διακριτική στη γεύση χαρίζει δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις. Το σπάσιμο της καραμελένιας κρούστας της κρεμ μπρουλέ αποτελεί ιεροτελεστία και το «κρακ» που ακούγεται όταν τη χτυπάμε με το κουταλάκι είναι «μουσική» στα αυτιά των εραστών των γαλλικών γεύσεων.

Βέβαια, πολλοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν το γαλλικό αυτό γλυκό, καθώς το θεωρούν πολύπλοκο, ενώ δεν διαθέτουν και το φλόγιστρο για να δημιουργήσουν και το απαραίτητο καψαλισμένο στρώμα!

Ένας μάγειρας ανέβασε στο προφίλ του στο Tik Tok ένα βίντεο όπου μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε λαχταριστή κρεμ μπρουλέ με παγωτό και δύο ακόμα υλικά! Δοκιμάσαμε ολόκληρη τη συνταγή όπως τη βρήκαμε στο bhg.com και είναι πραγματικά πολύ εύκολη στην ετοιμασία της!

Υλικά για 1 κρεμ μπρουλέ (διπλασιάστε για κάθε μια επιπλέον):

  • μισή κούπα παγωτό
  • έναν κρόκο αβγού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Προετοιμασία:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Βάλετε το παγωτό σε ένα μπολ που είναι ασφαλές να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων, για να το λιώσετε. Αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε το παγωτό και βάλτε το ξανά στον φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Μην το αφήσετε να βράσει σε θερμοκρασία βρασμού.
  • Στο λιωμένο παγωτό, προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι ή σύρμα. Αν φτιάχνετε περισσότερες από μια δόσεις, προσθέστε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας διαρκώς. Βάλτε το μείγμα σε φορμάκι.
  • Τοποθετήστε το φορμάκι σε ένα ταψί, το οποίο θα γεμίσετε με βραστό νερό (μέχρι τη μέση της φόρμας περίπου). Με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα θα ψηθεί ομοιόμορφα και θα διατηρήσει την επιθυμητή υγρασία, για να μη βγει ξερό το γλυκό σας.
  • Αφήστε την κρεμ μπρουλέ να ψηθεί για 40 με 50 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.
  • Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, τυλίξτε το φορμάκι με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.

Για να κάνετε την καραμελένια κρούστα, λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν βλέπετε ότι αρχίζει να λιώνει, ανακατέψτε τη με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε τη πάνω στην κρεμ μπρουλέ και κουνήστε τη γρήγορα για να πάει παντού, πριν σκληρύνει.

Έτοιμο!