Αλμυρή πίτα με πατάτες και φέτα, χωρίς φύλλο -Εύκολη και λαχταριστή, έτοιμη σε 5 λεπτά
BOVARY ⸻ 18 NOV 2022
Μπορεί η πιο σύνηθης γέμιση για μία ελληνική πίτα να είναι παντός είδους τυριά και χόρτα, όμως η ελληνική παράδοση και οι μαγειρικές εμπνεύσεις δεν έχουν περιορισμούς.
Μία από τις πιο νόστιμες και χορταστικές πίτες που μπορούμε να φτιάξουμε για το οικογενειακό τραπέζι δεν είναι άλλη από τη λαχταριστή πατατόπιτα.
H πατάτα πρόκειται για ένα υλικό πολύ αγαπητό και «προσιτό», που υπάρχει σε κάθε κουζίνα και ταιριάζει με πολλά διαφορετικά υλικά. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να φτιάξουμε πολλές παραλλαγές της αγαπημένης πατατόπιτας χωρίς να τη βαρεθούμε ποτέ.
Η συγκεκριμένη συνταγή που πήραμε από τον σεφ Πέτρο Μαουνατζή είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, καθώς απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τη βάζουμε να ψηθεί.
Yλικά
- 150γρ Ντοματίνια
- 500γρ Πατάτες
- 50γρ Βούτυρο
- 4 Αυγά
- 300ml Γάλα
- 100γρ Τυρί φέτα
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις πατάτες τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα κυβάκια του βούτυρου, το γάλα, το αλάτι και τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο από πριν.
- Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα , το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.