Κέικ κανέλας, μοσχομυριστό και αφράτο -Εύκολη συνταγή
Τα κέικ είναι πάντα μια έξυπνη λύση για ένα γρήγορο σνακ.
Μήπως τα κλασικά κέικ λεμόνι, πορτοκάλι ή ακόμη και σοκολάτας έχουν γίνει πια συνηθισμένα; Αν ψάχνεις μια συνταγή εύκολη συνάμα όμως και λαχταριστή, το κέικ κανέλας θα γίνει το αγαπημένο σου.
Η συνταγή που μας τράβηξε την προσοχή έπειτα από μια έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο ήταν εκείνη του κέικ κανέλας. Η εύκολη παρασκευή του, η λαχταριστή γεύση αλλά και τα υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας μας την καθιστούν ιδανική.
Ο συνδυασμός της ζάχαρης, της κανέλας και του λιωμένου βουτύρου συνθέτουν μια ανεπανάληπτη μυρωδιά και κατ’ επέκταση γεύση επομένως, πάρε χαρτί και μολύβι, ή απλά ξεκίνα να φτιάχνεις αυτή τη συνταγή.
Τη συνταγή βρήκαμε στο sintayes.gr
Υλικά
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας
- 230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
- ½ κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. κανέλα
- Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις ½ φλ. τσαγιού χοντρό-θρυμματισμένα καρύδια στο μείγμα.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά στο μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το γιαούρτι το αλάτι χτυπάτε να ενσωματωθούν και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζετε με το μισό μείγμα ζάχαρης κανέλας. Απλώνετε από πάνω ακόμα ⅓ του μείγματος και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τέλος απλώνετε από πάνω το τελευταίο ⅓ του μείγματος και με ένα κουτάλι κάνετε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα.
Ψήνετε το κέικ σας στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.