Εύκολη πατατόσουπα με 3 υλικά -Βελούδινη και γευστική, θα ζεσταθεί το «μέσα σου»
Οι σούπες είναι ένα από τα κύρια χειμωνιάτικα πιάτα -αν και πολλοί τις φτιάχνουν και το καλοκαίρι- και υπάρχουν πολλές συνταγές για να νιώσετε τη θαλπωρή τους, εύκολα και γρήγορα.
Από την ψαρόσουπα και την κρεατόσουπα, μέχριτη βελουτέ σούπα αρακά και τη σούπα με φακές και σπανάκι, υπάρχει τεράστια γκάμα, για κάθε γούστο. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως, αν και η σούπα είναι συνδεδεμένη στη συνείδηση του κοινού με τις ημέρες που είμαστε άρρωστοι, η πεποίθηση αυτή πια έχει ξεπεραστεί, και όλο και περισσότερες ψαγμένες συνταγές εμφανίζονται.
Αν κάτι μας αρέσει περισσότερο από όλα στις σούπες εκτός από τη γεύση, την υφή και τη ζεστασιά τους, είναι πως πολλές φορές μπορούν να γίνουν με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η παρακάτω λαχταριστή πατατόσουπα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Βελούδινη, χορταστική και πεντανόστιμη, γίνεται εύκολα και χρειάζεται μόνο 3 υλικά.
Εύκολη πατατόσουπα με 3 υλικά -Βελούδινη και γευστική, θα ζεσταθεί το «μέσα σου»
Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 750 ml γάλα
- 60 gr βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες μας και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχει κάψει το βούτυρο. Όταν αρχίσουν να τσιγαρίζονται ρίχνουμε αλάτι, μισή κούπα νερό, και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά.
Μόλις οι πατάτες αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μας ανακατεύοντας καλά.
Στο σημείο αυτό χρειάζεται διαρκές ανακάτεμα καθώς τόσο οι πατάτες όσο και το γάλα είναι πιθανό να «αρπάξουν». Βράζουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά ανακατεύοντας.
Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, οι πατάτες σιγά σιγά θα διαλύονται και όταν πια μαλακώσουν πολύ και έχουν μείνει μόνο ελάχιστα κομμάτια, αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά.
Μπορείτε αν θέλετε να πολτοποιήσετε όσα κομμάτια έχουν μείνει με ένα ραβδομπλέτερ, ειδάλλως, απλώς σερβίρετε τη σούπα σας έτσι καθώς θα είναι ήδη πηχτή.
Στο σερβίρισμα προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί κρέμα, για πιο gourmet αποτέλεσμα.