Εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα -Με ένα υλικό «έκπληξη» που δίνει μοναδική γεύση
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή πατατοσαλάτα;
Η πατατοσαλάτα είναι ένα ορεκτικό που μπορεί να καταναλωθεί κρύο ή ζεστό ενώ μέσα μπορείτε να βάλετε από αυγό μέχρι και σύγκλινο, για πιο πικάντικη γεύση.
Ανεξάρτητα με τα γευστικά σας γούστα, η παρακάτω συνταγή είναι ουδέτερη, με νηστίσιμα υλικά, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε.
Δείτε τη συνταγή για την πατατοσαλάτα
Υλικά:
- 2 μεγάλες πατάτες
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Άνηθος
- ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
- Αλάτι/ πιπέρι/ πάπρικα γλυκιά
- 4-5 κ.γ ((ανάλογα με τα υπόλοιπα υλικά) Μαγιονέζα (vegan αν νηστεύετε)
- ξίδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας και αφού τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια τις βράζουμε σε καυτό νερό για περίπου 15 λεπτά. Μπορείτε να δείτε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τσιμπώντας τες με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τα κρεμμύδια μας, τον άνηθο, και προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις πατάτες μας, τα μπαχαρικά μας κατά βούληση, ρίχνουμε ελάχιστο ξύδι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να αφήσουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να δέσουν τα υλικά και να απολαύσουμε παγωμένη.