Φωτογραφία: Shutterstock

Clafoutis: Η εύκολη γαλλική κερασόπιτα, έτοιμη σε λίγα, απλά βήματα

Τα κέικ και οι γλυκές πίτες είναι πάντα μέσα στα γλυκίσματα που εύκολα γίνονται και ακόμη πιο εύκολα καταναλώνονται.

Είτε είσαι λάτρης των γλυκών είτε όχι,αυτή η λιχουδιά είναι ιδανική για όλους. Μαζί με τον πρωινό καφέ, για δεκατιανό, ή ακόμη και το απόγευμα, ένα κομμάτι θα σου δώσει την απαραίτητα ενέργεια που χρειάζεσαι.

Η γαλλική κουζίνα έχει αγαπημένες γεύσεις και μέσα στις συνταγές τους υπάρχει και εκείνη της κερασόπιτας, γνωστή και ως Clafoutis.

Μιας και τα κεράσια είναι στην εποχή τους, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την αγαπημένη κερασόπιτα μικρών και μεγάλων και πράγματι, το αποτέλεσμα δεν θα σε απογοητεύσει.

Τη συνταγή βρήκαμε από το food maniacs

Εύκολη συνταγή για γαλλική κερασόπιτα

Υλικά

  • 1/4 της κούπας (50γρ.) ‏Βούτυρο
  • 450 γρ. ‏Κεράσια
  • 4 ‏Αβγά
  • 1/3 της κούπας (60 γρ.) ‏Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια
  • 3/4 της κούπας + 2 κ.γ. (100 γρ.) ‏Αλεύρι
  • 3/4 της κούπας (20 cl) ‏Γάλα
    Προαιρετικά : Άχνη ζάχαρη , παγωτό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε μια φόρμα και απλώνετε τα κεράσια στη βάση της μέχρι να καλυφθεί.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και σε ένα μπολ προσθέστε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι κι ανακατέψτε καλά με σύρμα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε.

Όσο ανακατεύετε προσθέστε σταδιακά το γάλα. Ψήνετε στον φούρνο για 10′ και στη συνέχεια κατεβάζετε στη θερμοκρασία στους 175 C και ψήνετε για άλλα 30′.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη εφόσον κρυώσει πρώτα, μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό.