Φωτογραφία: shutterstock

Εύκολη κρεατόπιτα με ό,τι περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι

Μια λαχταριστή συνταγή για να αξιοποιήσετε το κρέας που περίσσεψε από το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Το no waste στο φαγητό είναι μία τάση που καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε όλοι. Είναι σημαντικό να υπολογίζουμε τα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μας ώστε να μη λήγουν και να μην πετάμε τίποτα.

Αντίστοιχα, όταν έχουμε ένα μεγάλο τσιμπούσι και περισσεύουν φαγητά, πρέπει να σκεφτούμε πως θα αξιοποιηθούν όλα τα περισσέματα προκειμένου να μην πάει τίποτα χαμένο.

Εξάλλου υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να «ανακυκλώσουμε» ένα φαγητό αν βαριόμαστε να το τρώμε για συνεχόμενες μέρες στην ίδια μορφή. Συγκεκριμένα, μία πίτα είναι πάντα η πιο εύκολη και νόστιμη επιλογή καθώς οι πιθανές εκδοχές και συνδυασμοί υλικών είναι αμέτρητοι.

Για να μην πετάξετε τίποτα λοιπόν από το κρέας που περίσσεψε από το πασχαλιάτικο γεύμα μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη κρεατόπιτα για να πάρετε μαζί στη δουλειά ή και για να την απολαύσετε ως κυρίως πιάτο. Με έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας, η εκτέλεση είναι πανεύκολη, ενώ θα μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε και διάφορα μυρωδικά και τυριά που επίσης ενδεχομένως να περίσσεψαν.

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού
  • ½ κιλό από το πασχαλινό κρέας από το αρνί ή το κατσίκι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σουπ. ξερός
  • 3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • Μια χούφτα κίτρινα τυριά
  • Μια χούφτα τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Βγάλτε από την κατάψυξη τη ζύμη κουρού και αφήστε να μείνει στη συσκευασία της εκτός ψυγείου για δυο τουλάχιστον ώρες ώσπου να ξεπαγώσει καλά.
  • Ψιλοκόψτε το κρέας με το ψαλίδι της κουζίνας ή ξεψαχνίστε το και με τα χέρια σας.
  • Πλύνετε τον μαιντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τα.
  • Τρίψτε στον τρίφτη ότι τυριά σας έχουν περισσέψει και θρυμματίστε με τα χέρια σας την φέτα.
  • Βάλτε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέστε τα αυγά και δυο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα με τα χέρια σας καλά
  • Λαδώστε ένα ταψί.
  • Ανοίξτε τη συσκευασία της ζύμης κουρού, πάρτε το ένα από τα δυο φύλλα που περιέχει και απλώστε το στο ταψί.
  • Σκορπίστε από πάνω τη γέμιση και φροντίστε να απλωθεί ισομερώς…
  • Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και ενώστε τις άκρες όπου περισσεύουν.
  • Λαδώστε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο και χαράξτε τη με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια.
  • Ψήστε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτάκια, ανάλογα με τον φούρνο σας, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: