Σουβλάκια καπρέζε

Το εθιστικό μεσογειακό σνακ που κάνει καλό -Γίνεται στο τσακ μπαμ και αντικαθιστά το junk food

Όταν μιλάμε για σνακ εννοούμε μάλλον κάτι παχυντικό, όχι ιδιαίτερα θρεπτικό αλλά παράλληλα φουλ νόστιμο. Και συνήθως έχουμε δίκιο.

Τις περισσότερες φορές που θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε ή να διοργανώνουμε ένα σουαρέ με φίλους -ή ακόμα χειρότερα ένα παιδικό πάρτι- συνήθως ανοίγουμε το πάνω ράφι από τα ντουλάπια της κουζίνας και ξετρυπώνουμε τα τσιπς τις σοκολάτες και τα cookies (και ό,τι άλλο βρεθεί εύκαιρο). Οι τροφές αυτές δυστυχώς καταναλώνονται πανεύκολα αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι απλά να ανοίξει η συσκευασία -σε αντίθεση με ένα υγιεινό γεύμα που απαιτεί χρόνο για την προετοιμασία.

Αυτή η ένοχη απόλαυση ωστόσο δεν θα έπρεπε να είναι ο κανόνας στη διατροφική μας ρουτίνα αλλά η εξαίρεση. Γύρω μας υπάρχουν πολλές τροφές, υγιεινές, νόστιμες και οικονομικές που αν συνδυαστούν σωστά, μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά πιάτα για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις, χωρίς καθόλου κόπο -ή μαγείρεμα.

Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και τα σουβλάκια καπρέζε. Ένα υγιεινό και πανεύκολο σνακ που καταναλώνεται στο τσακ μπαμ. Πρόκειται για μια σύνθεση με ολόφρεσκα, ζουμερά και κόκκινα ντοματίνια και μπαλίτσες μοτσαρέλας, περασμένα όλα σε ένα μικρό ξύλινο καλαμάκι.

Τόσο εύκολο και θρεπτικό!

Υλικά

Ντοματίνια
Μπαλίτσες μοτσαρέλας (ή κομματάκια)
Φύλλα βασιλικού
Μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Παίρνουμε (ιδανικά) ξυλάκια από μπαμπού και αρχίζουμε να περνάμε τα υλικά μας. Πρώτα η μοτσαρέλα, ένα φύλο βασιλικού και μετά το ντοματίνι. Μπορούμε να επαναλάβουμε τα υλικά άλλη μια φορά -ανάλογα με το μήκος από το ξυλάκι. Ρίχνουμε από πάνω μπαλσάμικο και απολαμβάνουμε.