Φωτογραφία: patralis.gr
Ταβέρνα Πατράλης
ΓΕΥΣΗ

Τρώμε στα καλύτερα του Αργοσαρωνικού -Οι τοπ διευθύνσεις σε Αίγινα, Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες


Οι άκρως καλοκαιρινές ημέρες μας κάνουν να σκεφτόμαστε ημέρες στην παραλία, κάτω από τον λαμπερό ήλιο μακριά από την πόλη.

Για τους περισσότερους όμως, οι διακοπές είναι ακόμη μακριά και έτσι οι μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς αποτελούν μικρές οάσεις ξεγνοιασιάς από την καθημερινότητα.

Τα νησιά Αργοσαρωνικού για τους Αθηναίους συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Σαββατοκύριακου και εμείς σας προτείνουμε τα πιο νόστιμα σημεία σε κάθε γωνιά τους.

Αίγινα

Μία ώρα, περίπου, μακριά από τον Πειραιά, η Αίγινα είναι ο πρώτος προρισμός που έρχεται στο μυαλό, όταν η συζήτηση έρχεται για κοντινό ταξίδι. Μετά από τις βουτιές στο Κλειδί ή την παραλία του Μαραθώνα, επιλέξτε να γυρίσετε στο λιμάνι για φαγητό και τον φημισμένο Σκοτάδη. Στα τραπέζια στην πολύβουη περαντζάδα της πόλης, φτάνουν πιάτα με φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Γαύρος μαρινάτος σκέτη απόλαυση και μελωμένο κριθαρότο καραβίδας.

Αν πάλι, επιλέξετε να κολυμπήσετε στο νησάκι της Μονής, τότε, η επιστροφή στην Πέρδικα και την ταβέρνα του Μίλτου αποτελεί μονόδρομος. Καθίστε στο μπαλκόνι του Μίλτου με την απίστευτη θέα και δοκιμάστε λιαστό χταποδάκι στα κάρβουνα και αχνιστά μύδια.

Αγκίστρι

Λίγα μόλις λεπτά μακριά από την Αίγινα, το Αγκίστρι προσφέρει ξέγνοιαστες ημέρες. Μόλις πατήσετε το πόδι σας στο νησί, ξάφνου θα τα έχετε ξεχάσει όλα και θα αφεθείτε στο χαλαρό vibe του. Στο Αγκίστρι δεν θέλετε πολλά, παρά μόνο καλή παρέα και φυσικά νόστιμο για φαγητό.

Γι’ αυτό επιλέξτε να βρεθείτε στον καφενέ «Μαντράκι», όπου από την υπερυψωμένη του βεράντα θα χαζεύετε τη θέα. Τα ψάρια τηγανίζονται και γίνονται χρυσαφένια, ενώ το καλαμάρι ψήνεται και λιώνει στο στόμα.

Πόρος

Η ομορφιά του Πόρου υμνήθηκε από τον Γιώργο Σεφέρη και τον Χένρι Μίλερ. Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, όπου μοσχοβολούν πεύκα και λεμονιές, ενώ τα γραφικά στενά γεμίζουν χρώματα με ολάνθιστες αυλές νεοκλασσικών σπιτιών,

Στη γειτονιά των ψαράδων στην Πούντα με μοναδική θέα στο ρολόι και την Πελοπόννησο, θα καθίσετε στο Απάγκιο και θα νιώσετε σαν να τρώτε στο σπίτι σας. Εδώ, το φαγητό είναι οικογενειακή υπόθεση και όλα δημιουργούνται με μεράκι βασισμένα στα ντόπια προϊόντα και τα φρέσκα θαλασσινά από το δικό τους καΐκι.

Εξαιρετική επιλογή και ο Παλιός Πλάτανος που βρίσκεται σε σοκάκι του Πόρου. Τα τραπέζια στρώνονται κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου πλατάνου και τα πιάτα έρχονται με νόστιμα κρεατικά και μαγειρευτά λουκούμι. Απολαύστε κρασάκι ημίγλυκο ή ουζάκι και αφεθείτε στην αύρα του νησιού.

Φωτογραφία: oldplatanustaverna.com

Ύδρα

Ο αρχοντικός αέρας της Ύδρας σας κατακλύζει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στο νησί. Η απαράμιλλη ομορφιά της συγκινεί κάθε ταξιδιώτη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι την αγάπησαν η Μαρία Κάλλας, ο Πάμπλο Πικάσο και η Σοφία Λόρεν.

Εδώ, θα απολαύσετε το φαγητό σας στον Όμιλο. Στο λιμάνι, πάνω από τους βράχους της θάλασσας, ο Όμιλος ακολουθεί τα χνάρια της θρυλικής «Λαγουδέρας». Σερβίρει πιάτα σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας, έχοντας στο επίκεντρο τα εξαιρετικά ποιοτικά υλικά. Η ψαριά της ημέρας, φυσικά, αποτελεί πρώτη επιλογή.

Φωτογραφία: omiloshydra

Δεν μπορείτε, όμως, να αναχωρήσετε από την Ύδρα, δίχως να έχετε πιεί καφέ στον Ίσαλο. Σηκωθείτε το πρωί και κατευθυνθείτε στο σημείο που δένουν τα δελφίνια. Εκεί, θα γευτείτε νόστιμο καφέ και πλούσιο πρωινό, που θα θέλετε να τρώτε κάθε μέρα. Άλλωστε, διαθέτει έξι διαφορετικά πρωινά, τα οποία σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες, το νησί των αρωμάτων (isola di spezie), όπως την ονόμασαν οι Ενετοί, αποτελεί προορισμό γαλαζοαίματων και ταξιδιωτών απ’ όλο τον κόσμο. Η αριστοκρατική αύρα διάχυτη σε κάθε βήμα ενώνεται με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα νεοκλασσικά σπίτια.

Στις Σπέτσες θα απολαύσετε το γεύμα σας στην παλαιότερη ταβέρνα του νησιού, στον Πατράλη. Ο ψαράς Πάνος δημιούργησε την ταβέρνα το 1935 και αμέσως έγινε ξακουστή λόγω των φρέσκων ψαριών και των παραδοσιακών φαγητών. Σήμερα, ο «Πατράλης» έχει περάσει στα χέρια του γιο του Βασίλη και των εγγονών του που συνεχίζουν την παράδοση. Μύδια αχνιστά με σκόρδο και ούζο, σαρδέλα ψητή που μοσχοβολά και κριθαρότο θαλασσινών συνδυάζονται με φρέσκα ψαριά που μυρίζουν θάλασσα.

Στο βραβευμένο On The Verandah θα ταξιδέψετε μέσα από ελληνικά πιάτα που ενώνουν το παρελθόν με το σύγχρονο της γαστρονομίας. Η τοπική παράδοση του νησιού αποτελεί το μαγικό συστατικό που απογειώνει κάθε γεύση.

Η γαστρονομική εμπειρία συνδυάζεται με ένα ειδυλλιακό τοπίο που αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις.





SHARE