Ελαφριά κερασόπιτα σαν κέικ

Ελαφριά κερασόπιτα σαν κέικ -Αφράτη και πεντανόστιμη, το τέλειο γλυκό σνακ του καλοκαιριού

Η κερασόπιτα είναι ένα πανεύκολο γλυκό και η εποχή είναι ιδανική για να τη φτιάξεις, μιας και τα κεράσια τώρα είναι φρέσκα και ζουμερά.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για κερασόπιτα, είτε πρόκειται για τάρτα, είτε για τύπου κέικ, με τη σημερινή συνταγή από το xrysessyntages να αποτελεί μοναδική -και εύκολη επιλογή για τον πρωινό καφέ, το γραφείο, τη βόλτα, ακόμη και την παραλία.

Με 6 μόνο υλικά, τα οποία υπάρχουν σίγουρα στα ντουλάπια της κουζίνας σου, θα φτιάξει την αφράτη και ζουμερή κερασόπιτα ενώ για να την ψήσεις θα χρειαστούν μόνο 30 λεπτά.

Ελαφριά κερασόπιτα σαν κέικ -Αφράτη και πεντανόστιμη

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κιλό κεράσια
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια , αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Στη συνέχεια το σπορέλαιο, και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν, και τη βανίλια, τα χτυπάμε καλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε ένα λείο σχετικά σφιχτό μείγμα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ η ταψάκι, και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κέικ μέσα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τα κερασιά, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να “σταθεί” και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, ρίχνοντας επάνω την άχνη, κόβουμε και απολαμβάνουμε.