Μπισκοτογλυκό

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα -Δροσερό και πανεύκολο, το τέλειο κέρασμα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπισκοτογλυκό.

Παρόλο που έχει μπει το φθινόπωρο, ο καιρός σηκώνει ακόμη ένα δροσερό και εύκολο γλυκάκι για όσους αγαπούν τον συνδυασμό σοκολάτα -μπισκότο.

Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή από τον προφίλ του Γιάννου Βαλιάνου στο Instagram. Το γλυκό αυτό αποτελείται από δύο αγαπημένα συστατικά όλων μας. Τα μπισκότα πτι-μπερ και τη σοκολάτα.

Για να φέρεις εις πέρας αυτή την εύκολη συνταγή θα πρέπει να έχεις κουβερτούρα, μπισκότα, βούτυρο, ζάχαρη, γάλα και κορν φλάουρ: δηλαδή υλικά που πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας και το ψυγείο.

Δροσερό και εύκολο γλυκό για σένα που αγαπάς τον συνδυασμό σοκολάτα-μπισκότο

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι-μπερ
  • Λίγο γάλα για να τα βουτάμε μέσα
  • 1+1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 130 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 50-70 γρ βούτυρο (αναλόγως πόσο θέλετε)
  • λίγη τρούφα (προαιρετικά) και ταψί 32*25

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 λίτρο από το γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τα 500 ml γάλα (που μας έχουν μείνει) σταδιακά ανακατεύοντας. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε τακτικά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα κάνουμε μια στρώση στο ταψί από πτι-μπερ που τα έχουμε βουτήξει στο γάλα.

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε την κρέμα γιατί θα πιάσει από κάτω, οπότε ανακατεύουμε συχνά. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες, έχει πάρει βράση και έχει δέσει καλά είναι έτοιμη. Έπειτα την βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε την μισή κρέμα στο ταψί.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με τρούφα σοκολάτας. Κάνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα (βουτηγμένα σε γάλα). Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα βάζουμε ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά (2 ώρες τουλάχιστον). Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε.

Δείτε το βίντεο: